Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 20 februari 2013

Røros Martnan 2013

We hebben 2 dagen Røros Martnan achter de rug. Eerst de openingsdag gisteren. Veel volk in Røros. We vonden een plekje ergens boven op een besneeuwde kolenberg, waar ook Remco en Eleonie stonden. Zo hadden we een mooi overzicht over Malmplassen, het plein bij het museum. De paarden kwamen onderaan de berg Røros binnenlopen. Het geluid was vreselijk: een driedubbele echo, dus we verstonden er niets van. Het weer was prima: wolkeloze lucht, stralende zonneschijn, klein windje en -8 graden.

 
 

Eén van de Storsteigen paarden loopt de brug over naar Malmplassen.
 
Daarna even ergens naar binnen gegaan om op te warmen en de inwendige mens te versterken:
 



Toen naar de Martnashallen, waar zo'n 100 verschillende standhouders stonden en na afloop hebben Loreena en ik een ritje gemaakt met een rendierslee. Stelde niets voor, want het rendier sjokte op zijn dooie gemakje zijn rondje, maar wel leuk om eens meegemaakt te hebben.
 
 

Daarna hebben we nog wat kraampjes bekeken, o.a. de Samenstand, die er vorig jaar ook stond:

 
En toen vonden we het wel genoeg voor de dinsdag. Door de drukte was op het gemakje de kraampjes kijken niet echt mogelijk, dus zijn we naar huis gereden.
 
 
Vandaag, woensdag, weer naar Røros gereden. We kwamen aan rond half 12 en toen was het nog redelijk rustig, dus konden we nu wel wat kraampjes bekijken. En we hebben heel wat achtertuinen aangedaan. Er waren er een stuk of 7, waar diverse rijdersverenigingen stonden met hun sledes, paarden en handelswaar. We hebben zeker bij de helft ervan lekker rond het vuur gezeten en een (gratis) bekertje koffie gedronken. Soms met live muziek erbij, heel sfeervol en gezellig. Met dank aan Evelien voor een groot gedeelte van de foto's, want de baterij van mijn fototoestel was leeg, helaas. Ook vandaag weer superweer, alleen iets kouder dan gisteren, -13. Maar met een wollen legging, spijkerbroek en skibroek is dat goed uit te houden!
 
 
 
 
 


 
 


En dat was de Røros Martnan voor ons voor dit jaar. Volgend jaar weer, want het blijft toch wel heel erg leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten