Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 15 december 2012

Kerstinkopen

Vandaag zijn Matjo en ik gezellig met z'n 2en kerstinkopen gaan doen. Om half 11 vanochtend vertrokken we richting Tynset. Het was wat warmer buiten, -7, maar wel met meer wind. In Tynset zijn we eerst een cadeau gaan halen voor Loreena, zij krijgt een snowboard. We zijn weer goed geholpen bij de Alvdal-Tynset sportzaak bij het station. Ook nog even een foto gemaakt van de grootste spark van Noorwegen, die op het pleintje voor het gemeentehuis staat. In dit gebouw is o.a. ook de bioscoop gevestigd.


Vervolgens naar het Amfi winkelcentrum gelopen voor verdere inkopen en daarna de auto gepakt (die stond op het parkeerterrein bij de sportzaak) en naar het Domus Winkelcentrum gereden. En daar, op het parkeerterrein, verkochten ze kerstbomen. Joepie! We hebben een den gekocht van een kleine 2 meter hoog.


En wat rook dat lekker in de auto! Zo'n heerlijke bedwelmende dennengeur. En dat gecombineerd met de sneeuw die viel, was het niet moeilijk om helemaal al in de kerststemming te komen. Bij Expert (die hebben ze hier ook) een cadeau voor mij gekocht: een smoothiemaker.

Daarna via de oude weg richting Tolga gereden. Langs die oude weg staat de Byggmakeren, waar we een mooie voet voor de kerstboom hebben gekocht:


Vervolgens naar Hodalen gereden, waar een kleine kerstmarkt georganiseerd was. Eleonie had ervoor gezorgd dat mijn kussenhoezen er ook (mooi uitgestald) lagen. Hopelijk is er wat verkocht. Even nog wat gedronken in de huiskamer/café, waar ik iemand van het koor tegenkwam en een lerares van Tino uit de 10e klas. Nog even met beiden gekletst en toen verder gereden naar Øversjødalen, op de koffie bij Peter en Ingrid. Het was al van Tino's verjaardag geleden dat we ze gezien hadden en dat was veels te lang. Onderweg veel wind en sneeuw, dus met een gangetje van 80/90 richitng Øversjødalen. Er lagen op verschillende plekken sneeuwduinen  en ook op de weg lag zo'n 10-15 cm. Dus doorrijden, want anders kom je vast te zitten. Bij de Van Gastels was het weer gezellig en iets na 3en zijn we weer terug naar huis gegaan.

Thuis uiteraard de kerstboom versierd. We zijn helemaal blij. De kerstboom staat er dan eindelijk en het is nog een echte ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten