Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 25 oktober 2012

Winter has arrived!

Vandaag is de winter dan echt gearriveerd: veel sneeuw en wind vandaag, met als resultaat dat er nu al dan 10-15 cm ligt. En het sneeuwt nog steeds.De temperatuur is vandaag niet boven de -5 graden geweest. En de weersverwachting is dat er de komende dagen nog meer sneeuw gaat vallen en de temperaturen nog meer omlaag gaan. Kjell Steinar (de boer waar we ons huis van huren) heeft zojuist de sneeuw van de oprit geschoven, zodat we in ieder geval van het erf af kunnen. Matjo gaat zo Loreena ophalen in Tolga, want die heeft Skolekorps vanavond. Na de herfstvakantie is de repetitie niet meer direct na schooltijd, maar van half 6 tot half 8 's avonds. De schapen staan nog steeds in de wei naast en achter ons huis:


Nog even snel de laatste grassprietjes oppeuzelen. voor alles onder de sneeuw verdwijnt.
Ik vind de sneeuw niet erg. Toen ik er vanmorgen doorliep met Balto, werd ik er helemaal vrolijk van. Heerlijk, die neerdwarrelende vlokken en het geglinster van de sneeuwkristallen in de koplampen van de auto.

Matjo rijdt de laatste week regelmatig mee met iemand anders. Een Duitser die ook in Vingelen woont en als conservator in het museum in Røros werkt. De ene keer rijdt Matjo, de andere keer Ronnie, zoals hij heet.

2 opmerkingen:

  1. Wauw zoveel sneeuw al. Wat ontzettend leuk. Het lijkt me heerlijk om zo intens van de winter te kunnen genieten. En de schaapjes...het is maar goed dat ze zo'n warm jasje hebben!

    BeantwoordenVerwijderen