Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 10 oktober 2012

Het noorderlicht en de barometer

Gisterenavond zou, volgens de berichtgeving op Storm.no, het noorderlicht te zien zijn. Het was gisterenavond onbewolkt, met miljoenen sterren aan de hemel, maar helaas, geen noorderlicht te zien. Vannacht werden we opgeschrikt door een hoop kabaal van vallend glas. Tino was wakker geworden en besloot om te kijken of het noorderlicht er nu was. Hij keek door het kleine raampje boven aan de zijkant van het huis. Op de vensterbank stonden 2 plantjes en een barometer. Zo'n glazen ding, gevuld met vloeistof en een heleboel bolletjes. Elk bolletje geeft een temperatuur aan. Hij had niet in de gaten dat die barometer daar stond (hij was doorzichtig, was zijn commentaar), en zwaaide het ding op de grond. Ik was niet echt blij. Matjo verdedigde Tino dat hij het niet met opzet deed en heeft de boel opgeruimd (het was zijn barometer). Het noorderlicht was wel een beetje zichtbaar door de wolken heen. Jammer van de wolken ......... en van de barometer.

Tino heeft afgelopen zaterdag voor het eerst paardrijles gehad bij Elin, waar Loreena ook paardrijles heeft. Hij vond het best leuk en wil ermee door. Dus krijgt hij de komende tijd 1x per 2 weken les bij Elin. Zondag heeft hij weer bij Dennis gewerkt. De laatste weken gaat hij met de KID-taxi naar Kåsa. Het kost ons dan 30 kronen, daar kun je niet voor rijden. En het scheelt ons een hoop tijd. We halen hem dan wel weer op en rijden dan vaak door naar Øversjødalen, voor een kop koffie bij Peter en Ingrid. Dat hebben we afgelopen zondag dan niet gedaan, want ik werd hartstikke snipverkouden. Dan loopt bij mij het vocht uit elke holte in mijn hoofd en voel me alles behalve prettig. 's Nachts een doorgesneden ui op het nachtkastje gezet (uitstekend huismiddeltje tegen verstopte neus) en maandag was het leed gelukkig alweer een eind geleden.

Het is nu herfstvakantie en dat betekend elke dag uitslapen! Behalve voor Matjo dan, want die arme jongen moet gewoon werken. Maandag hadden we een lekkere lanterfanterdag en gisteren zijn we naar Tynset gegaan. Een beetje lekker rondneuzen overal en wat gedronken in het Kulturhuset. Daar zijn de consumpties tenminste betaalbaar. De winter heeft hier inmiddels zijn intrede gedaan. Toen we gisterenochtend wakker werden, lag er een laagje sneeuw van 2 cm. En een koude wind erbij, dus de dikke winterjas en sneeuwlaarzen maar aangedaan en een muts opgezet, toen ik Balto uit ging laten. Dan was geen overbodige luxe. Dus toen we naar Tynset gingen, heb ik de winterjas en sneeuwlaarzen maar aangelaten. In Tynset echter was geen sneeuwvlok te zien. Jammer van die sneeuwlaarzen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten