Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 12 september 2012

Bosbessen plukken

Ik ben al een paar keer op pad geweest om bosbessen te plukken, vorige week een keertje met Balto, afgelopen zaterdag met Matjo en vandaag in m'n eentje, op de fiets. Jammer genoeg hangen er niet echt veel bosbessen aan de struikjes. Struikjes zat, maar weinig bosbes. Dus geen jam dit jaar, maar we eten ze gewoon door de yoghurt of met slagroom, heerlijk.

 
 
Vandaag ben ik voor het eerst sinds we in Vingelen wonen, een stukje gaan fietsen. Op de mountainbike van Loreena. Even wennen, want dat is heel anders zitten dan op de degelijke fiets uit Nederland. De weg naar de bosbessen toe ging best, want over het algemeen hellinktje naar beneden. Terug was toch even wat anders. Ben 1 keer even kort gestopt, want hellinkje naar beneden bleek ineens verandert te zijn in een niet supersteile, maar wel lange helling opwaarts. Gek hoor. Tja, van yoga wordt je wel leniger, maar je krijgt er geen conditie van. Pfff.
 
Vandaag ben ik begonnen met bakken. Eerst brownies voor het skolekorps morgen. Want morgen wordt Loreena 14 jaar. Wat gaat dat toch hard. Gisteren vertelde dat ze de familie nu wel mist, zo met haar verjaardag. Vooral oma en haar 2 neven. Nu maar hopen dat er veel aan haar gedacht wordt, morgen. Dat maakt het gemis misschien een beetje goed. Morgen bak ik weer verder, de bedoeling is om zelf een chocoladetaart te bakken. En dan vrijdag weer brownies, voor de klasgenootjes die 's avonds komen. En tussendoor ook nog muffins voor a.s. zaterdag, voor het Lokal Mat Festival. De muffins worden door het Skolekorps verkocht, om de kas weer bij te spekken.
 
Ook wordt ik vrijdagmiddag nog op Tolga Skole verwacht, om te praten over de noorse les voor Loreena. Dat loopt niet echt lekker. De leraar bedoelt het goed, heeft ook goede methode's en doet zijn best. Maar op de een of andere manier kan hij het niet overbrengen op Loreena. Ze begrijpt er helemaal niks van en heeft het gevoel dat ze niks leert. Ze zegt zelf dat ze in de 2 maanden dat ze in Åseral op school heeft gezeten, meer noors heeft geleert, dan in de 8 maanden hier op Tolga Skole. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Ze kan het redelijk begrijpen, maar spreken is af en toe nog erg moeilijk. Zeker als ze woorden moet gaan verklaren. Ze weet wat het woord betekent in het Nederlands, maar kan het nog niet uitleggen in het Noors. En dat verwacht de leraar blijkbaar wel van haar. Dus ga ik vrijdagmiddag bespreken wat we hier aan kunnen doen.
 
In de map "Foto's en filmpjes september 2012" nog wat leuke foto's van Tino en Loreena. Soms zijn ze best wel schattig, haha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten