Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 15 augustus 2012

Internetperikelen

Maandag, 13 augustus 2012

We hebben wat problemen met het krijgen van een internetverbinding, dus voorlopig alles in Word en later worden deze verslagen op het blog gezet.
Afgelopen zaterdag was het stralend weer. We zijn met z’n vieren naar Tynset gereden voor boodschappen en hebben nog een gordijnrails gekocht voor onze slaapkamer. De deuren van de garderobekast konden niet aan de kast bevestigd worden, omdat er te weinig ruimte is om ze open en dicht te kunnen doen. In plaats daarvan hebben we de gordijnrails aan het plafond bevestigd en kon ik de gordijnen uit de woonkamer in Tholen voor de kast hangen.

’s Middags zijn we nog naar Tolga gereden om nog wat spullen te halen en heb ik daar de boel aangeveegd. De keuken was supersmerig, omdat het fornuis, de koelkast en de vaatwasmachine er niet meer stonden. Daar moest dus nodig gedweild worden. Helaas had ik die niet bij, dus dat moest maar zondag. De rest van de middag hebben we op onze veranda heerlijk genoten van het prachtige weer. Ook mochten de katten voor het eerst naar buiten.


Het was zulk mooi weer en ze wilden zo graag, dat we de gok maar genomen hebben. Normaal gesproken laten we ze 2 weken binnen, voor ze naar buiten mogen. Dit keer dus maar 1 week. En het ging hartstikke goed. Ze bleven mooi op het terrein en genoten van het gazon, de struiken en het hoge gras. Een echt poezenparadijs. Matjo heeft de satellietschotel nog opgehangen, maar helaas was de ontvangst nog niet goed.

Zondag zijn we om 8.45 uur weggereden naar Kåsa, om daar de aanhangwagen en Tino af te leveren. Dennis was naar Zweden geweest en daarom kon Tino deze week zondag komen werken i.p.v. zaterdag. Toen we wegreden, was het 12 graden en zonnig. In Tolga aangekomen, zat alles potdicht met mist en was het 6 graden. Richting Hodalen was alles weer lekker zonnig en in Kåsa was het net zo warm als in Vingelen. Op de terugweg was in Tolga ook alles opengetrokken. We zijn nog even het oude huis in geweest, voor nog wat spullen. Wat een spullen hebben we toch. Dit keer komen er ook veel buitenplanten mee die we de afgelopen maanden in potten hadden gezaaid. De keuken hebben we ook gedweild. Verder nog een mailtje richting Hedmark Trafikk gestuurd voor het schoolvervoer van Tino en een mailtje naar Telenor voor het internet.  Ik las op Facebook het bericht dat er in Tynset een grote brand was uitgebroken. ’s Middags weer genoten van het heerlijke weer. We zagen de brandwolk boven Tynset hangen. Gelukkig kwam hij niet onze kant op.

We zijn nog een stukje gaan wandelen met Balto richting het meer bij ons in de buurt. Die gekke Luna heeft de hele weg meegelopen. Ze was doodmoe toen we terug waren.

Matjo heeft de satellietschotel nog goed afgericht, zodat we weer tv hebben. Om 15.15 uur zijn we met z’n 3en in de auto gestapt om Tino weer op te halen in Kåsa. We zijn daarna maar doorgereden naar Øversjødalen, even op de koffie bij Peter en Ingrid. Øversjødalen ligt maar 10 minuten rijden van Kåsa. Peter en Ingrid zijn sinds afgelopen woensdag opa en oma van hun allereerste kleinkind, een jongetje met de naam Yore. Het is het zoontje van hun oudste dochter, die in Nederland woont. Dinsdag gaan ze er een weekje heen, om hun kleinzoon in het echt te bewonderen.
Maandag heeft Matjo nog een dag vrij genomen. Het is nog erg rustig op de zaak, er zijn er nog niet veel terug van vakantie. Matjo, Tino, Balto en ik hebben alsnog de rondrit rond Rondane gedaan. Loreena had geen zin, die is lekker thuisgebleven. Ze heeft weer gejogd, wat niet meeviel. De weg liep nogal op en af en dat is ze nog niet gewend om hard te lopen. Ze is nog naar Vingelen geweest, om daar een tijdschrift bij de supermarkt te kopen en heeft vanmiddag al haar posters opgehangen.

Wij zijn om half 10 richting Folldal gereden. Eerst nog even naar Tynset, om daar te gaan kijken bij een badkamerzaak. We hebben nog een rekje nodig voor in de douchecabine, om onze flessen shampoo en douchegel op te zetten. Helaas was de zaak gisteren afgebrand, dus het doucherekje moet nog even wachten. Toen we richting Alvdal reden, kreeg ik een telefoontje van Telenor. Het bleek dat er wel een internetkabel lag naar Haugli, maar dat die eigenlijk te lang was voor een goede verbinding. Het alternatief is Mobiel breedband. Ook prima, als we maar internet krijgen. Dus dit alles geregeld en eind van de week zouden we weer internet hebben.

In Folldal zijn we de R27 opgereden. Een toeristenweg langs Rondane Nationaal Park, het oudste Nationaal Park van Noorwegen. Er waren een paar mooie uitzichtpunten. We zijn de 27 helemaal afgereden en zijn bij Ringebu de E6 opgegaan, richting Otta. Het stuk van Otta naar Dombås hebben we 2 jaar terug ook gereden.


In Dombås hebben we wat gegeten en gedronken. Daar kreeg Matjo een smsje van Telenor, dat onze aanvraag bij de kredietcheck was afgewezen. Veel bedrijven doen automatisch een kredietcheck, als je wat koopt of besteld. Ik werd ter plekke even niet goed van dat stomme Telenor, want we zijn al klant bij hen sinds oktober 2011. We hebben onlangs de internetverbinding qua snelheid opgewaardeerd en dat was geen enkel probleem. Blijkbaar staat er iets niet goed in hun systeem, baal, baal. Matjo gaat dinsdag bellen om de boel te regelen. Dus het internet laat nog even op zich wachten. Na Dombås zijn we via Grimsdalen weer teruggereden naar Folldal. In Grimsdalen liepen o.a. schotse Hooglanders op de weg met kalfjes.  Vanuit Folldat zijn we weer terug naar huis gereden. Ook deze dag weer superweer.


Dinsdag, 14 augustus 2012

Matjo heeft vanochtend met Telenor gebeld en het bleek allemaal nogal ingewikkeld te zijn. Om een lang verhaal kort te maken: Telenor is een groot bedrijf met allerlei verschillende takken: vaste telefonie, mobiele telefonie, internet breedband, mobiele breedband enz. Wij zijn sinds vorig jaar oktober klant bij Telenor bij de tak internet breedband. Geen probleem. Maar nu zijn we verhuisd naar Vingelen en hebben we mobiele breedband nodig. Groot probleem of eigenlijk: grote uitdaging. Want dit valt onder een andere tak en die gaan dan weer checken of we kredietwaardig zijn. Natuurlijk zijn wij kredietwaardig, alleen worden die gegevens maar 1x per jaar opnieuw door de belastingdienst aan het kredietbureau doorgegeven. Dus onze oude gegevens staan nog in het systeem. Matjo heeft er op den duur een collega bij moeten halen, omdat het zo’n ingewikkeld verhaal werd. Wij kunnen dus pas op ons eigen naam mobiel breedband aanvragen in oktober, als de gegevens overal weer opgedateerd zijn. Zucht, dat schiet niet op. Dat vond Matjo ook, dus die pleegde weer een telefoontje richting Telenor. Nu zijn wij dus een “zaak” geworden. Ze gaan bij Telenor overleggen of ze ons toch niet, buiten het beleid om, mobiele breedband kunnen geven. We horen, als het goed is, over een dag of 2 of dit het geval is. Mocht dit niet doorgaan, dan is het alternatief dat of de verhuurder van ons huis of het bedrijf van Matjo op hun naam mobiel breedband aanvragen voor ons. Zelfs de (noorse) collega van Matjo krabde zich hierover eens achter de oren en stelde vast dat dit dus blijkbaar ook Noorwegen is. Zou het voor emigranten in Nederland ook zo’n rompslomp zijn?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten