Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 31 maart 2013

Pasen

Afgelopen dinsdag was het zo rustig op Matjo's werk (van de bijna 200 personeelsleden, waren er nog maar 6 op het bedrijf) dat hij tegen half 4 al thuis was. Gezellig!

Woensdag zijn we rond een uur of 8 's ochtends naar Elverum gereden met de auto, hier 3 uur rijden vandaan. Loreena wilde graag weer eens bij de H&M winkelen en ook eens bij de BikBok kijken, dus besloten we maar gezellig met z'n vieren te gaan. Rond 11 uur waren we in Elverum. Eerst naar de Plantasje, een soort Intratuin, waar ik 2 leuke gele metalen emmertjes voor de helft van de prijs kon kopen. Leuk voor op de veranda straks. Daarna naar Horze, een winkel met allemaal paardenspullen, waar we een nieuwe paardrijhelm voor Loreena hebben gekocht. De oude was te klein geworden. En toen naar het centrum, eerst naar het ene en daarna naar het andere winkelcentrum. In het 1e winkelcentrum hebben we ons gesplitst: de mannen gingen mannenwinkels bekijken en ik ben, bij gebrek aan een echte vriendin, als surrogaatvriendin met Loreena mee gegaan, alle winkels in waar ze wilde kijken en enthousiast de gepaste kleren bewonderd. Ik heb zelf ook nog 2 leuke gekleurde truien gescoort bij de BikBok. In het 2e winkelcentrum hebben we waxvrije skies voor Loreena gekocht in de uitverkoop en boodschappen gedaan bij de Coop OBS Hypermarked. Rond 7 uur 's avonds waren we weer thuis, waar Balto ons blij begroette. Hij had keurig zijn behoefte opgehouden, brave hond. 's Avonds heeft Loreena een kleine modeshow gegeven met haar nieuwe kleren:






Donderdag gingen Matjo, Loreena en ik weer skieën. Helaas verliep de tocht niet zo goed, want de nieuwe skies van Loreena gleden voor geen meter. Halverwege hebben Loreena en ik van skies gewisseld, zodat zij ook nog even lekker kon skiën. Ik was kapot toen we weer thuis waren.

Vrijdag lekker een dagje thuis gebleven en wat in het huishouden gedaan, o.a. de ramen weer eens gezeemd. Het was boven nul, dus nu kan het weer. Ook nog lekker buiten gezeten en de veranda weer wat verder van sneeuw ontdaan. Er lag een halve meter en er zijn nu nog 2 hopen over. De onderkant is ondertussen ijs, dus dat is af en toe even flink hakken. Maar het vordert gestaag.

Zaterdag zijn we naar Tynset geweest. Een aantal winkels waren open, waaronder de supermarkten en ook de G-sport, waar we even binnen zijn gelopen om te vragen of er wat aan de slecht glijdende skies te doen was. Ja hoor, daar was een apart glijmiddeltje voor. Gelukkig maar. 's Avonds naar de film The Hobbit gekeken. Voor mij voor het eerst, Matjo en Tino hadden hem in december al in de bioscoop gezien. Goede film.

Vandaag eerst het paasontbijt:



Begin van de middag zijn we naar Øversjødalen gereden voor de verjaardag van Femke. Die heeft ook paasvakantie en is vanuit Aberdeen naar haar ouders gekomen, om daar haar vakantie door te brengen. Het was zowaar druk onderweg. Toen we de R30 op wilden, kwamen er wel 7 auto's achter elkaar aanrijden! Het moet niet gekker worden! Dat werd het wel, want we reden net Tolga uit richting Hodalen, kwamen we 6 auto's achter elkaar tegen! Het merendeel hyttefolk aan de formaten auto's te zien. Hyttefolk zijn mensen uit de grotere steden die hier in de buurt hun vakantiehuisje (hytte) hebben.

Hein en Daniëlle waren er nog toen we bij Peter en Ingrid arriveerden. We hebben voor het eerst hun varkentje Julia bewonderd. Ze is echt superleuk! Hier de link naar een filmpje van Julia: http://www.youtube.com/watch?v=mOFa2x9B5Eo of kijk anders hier:



Tegen zessen waren we weer thuis. Matjo heeft zijn beide broers nog even gebeld om hen te feliciteren met hun verjaardagen. De ene was afgelopen vrijdag jarig, de andere vandaag.

Morgen nog een keer skieën. Dit keer gaan Matjo en ik gezellig samen. We proberen iets verder te komen dan de vorige keer. Drinken en wat te eten mee, dan moet dat gaan lukken. Hein en Daniëlle gaan morgen hun hondje halen, Nora, een beaglepuppie van 8 weken oud. Superschattig,zo'n kleintje.

En dinsdag is de hele Pasen alweer voorbij en gaan we weer over op de normale gang van zaken.

zondag 24 maart 2013

Hodalen Hutspot 2013

Vandaag was het Palmzondag en dat betekende: Hodalen Hutspot. Net als vorig jaar was er ook dit jaar een Hodalen Hutspot georganiseerd: eerst een skitocht van 20 km en daarna lekker hutspot en kake eten of alleen maar hutspot en kake eten. Het was prachtig weer en dat was waarschijnlijk ook de reden dat er dit jaar minder mensen kwamen dan vorig jaar: 100 personen. Maar het was wel erg gezellig! En zowel de hutspot als het dessert vielen goed bij de mensen.

Dit jaar waren er minder helpers dan vorig jaar en ook het menu was eenvoudiger. Dit jaar alleen groentesoep met ballen, hutspot met klapstuk, rookworst en/of gehaktbal en een dessertbuffet met kake en fruit na. Dit jaar bestond de hulptroepen uit: Peter en Ingrid van Gastel, Thorbjorn Liell en Ingrid Eide en hun 2 zoons Tor en Ask, Ineke Ackermans (Nico ging skieën) en wij vieren. En natuurlijk de organisatoren Hein en Danielle Driehaus.

De grootste drukte was tussen half 3 en half 5, toen was het even flink aanpoten. Tegen zevenen gingen de laatste mensen weg en wij waren om 20.15 uur thuis. Het was een lange (we gingen om half 9 van huis weg), drukke en gezellig dag.

Hein en Ingrid Eide zijn aan het voorproeven.
Hein en Danielle gezellig aan het kokkerellen.

Ik aan de afwas.
Flitsend in Latex afwasschort.

Loreena verkoopt kaartjes aan Ellen Vibeke.

Tino probeert het vuur buiten aan te maken.
De Hodalen Fjellstue
Ingrid en Loreena bij de kassa.
Matjo achter de bediening.
Peter en Thorbjørn Liell.

zaterdag 23 maart 2013

Bijna Palmzondag

Afgelopen woensdagochtend was het de allerlaatste keer Yoga voor gepensioneerden in Glåmos. Ik had voor de dames nog een cake gebakken, die ze erg lekker vonden. En zij hadden voor mij een fles wijn gekocht, wat ik totaal niet verwacht had en erg leuk vond. 's Avonds kwamen er 10 mensen naar de yogales en nu is het even geen yogales meer, want het is de komende week paasvakantie. En dan gaat heel Noorwegen op de ski.

Afgelopen donderdag heb ik mijn auto naar de garage in Tynset gebracht. Er is iets met de remmen. Helaas hadden ze geen leenauto voor me, dus zou ik met de bus terugmoeten. Op weg naar het busstation kom ik o.a. langs de Europris. Ik besloot een reep chocola voor mezelf te kopen, die ik in de bus lekker op zou kunnen smikkelen. In de Europris kwam ik Nico en Ineke tegen, de ouders van Tonny Ackermans uit Tolga. Ze zijn vorig jaar oktober ook in Tolga komen wonen. Ze boden met een lift naar Vingelen aan, dus ik was helemaal blij. Ze hebben me helemaal thuisgebracht en zijn nog even een kopje koffie blijven drinken. Erg aardig van me, dat ze zo'n eind om wilden rijden. Loreena was deze dag de hele dag met school bij het skicentrum op de Hummelfjell. Ze heeft lekker kunnen oefenen met haar snowboard.

Vrijdag ben ik met Matjo 's middags de auto weer op gaan halen. Onderweg stak er nog een hert over, gelukkig zag Matjo het op tijd. De auto was helaas nog niet klaar, maar ik kon hem wel meenemen voor het weekend en dan maandag weer terug. Het mannetje van de garage verwachtte dat de reparatie ongeveer een uur zou duren. En ik kon er gewoon mee rijden, volgens hem. Vooruit dan maar weer. Met 2 auto's zijn we vervolgens naar de Kiwi gereden om boodschappen te doen. Matjo is vervolgens met de boodschappen naar huis gereden en ik ben Loreena op gaan halen, die bij Elin de stallen had schoongemaakt.

Vandaag was het de voorbereidingsdag voor de Hodalen Hutspot. Vorig jaar was het de 1e keer dat dit evenement georganiseerd werd, dit jaar hebben Hein en Danielle de hele verantwoording op zich genomen. Ze hadden hulp van Thorbjørn en Ingrid (noorse vrienden), Peter en Ingrid, Nico en Ineke en wij vieren. Het was erg gezellig. Morgen de grote dag, hopelijk komen er veel mensen op af!

Hein, de chefkok

Matjo aan het uien snijden.

Danielle, de cheffin

Nico, Ingrid en Loreena
 

Koffiepauze.

woensdag 20 maart 2013

Songwritersconcert

Gisterenavond was het Songwritersconcert in Vidarheim in Tolga. Loreena is in oktober begonnen met een cursus Je eigen liedjes schrijven. Deze cursus is georganiseerd door de Cultuurschool in Tolga in samenwerking met Rock City. Er hebben een stuk of 12 jongeren aan meegedaan en Loreena was er dus 1 van. Gisterenavond mochten ze hun liedje ten gehore brengen. De lerarenband zorgde voor de begeleiding. Een bekende Noorse zanger, Askil Holm, was ook bij de organisatie betrokken en trad gisterenavond ook nog op. Het was een erg leuke avond en we waren onder de indruk van de liedjes en de uitvoeringen. Hier een filmpje van Loreena die haar liedje zingt en van het afsluitende nummer, gezongen door Askil Holm en het liedjesschrijverskoor:

http://www.youtube.com/watch?v=pO_kmVBh0s0&feature=youtu.be

De dames in bovenstaand filmpje die de presentatie doen, vertellen over Loreena en dat het engels een uitdaging was voor haar. Het gefluit dat je na afloop hoort, is van Matjo. Het liedje gaat over de brand in een theater in Rotterdam op het moment dat Loreena en haar klas (ze zat toen in de 1e van 't Rijks in Bergen op Zoom) daar waren.

En dit is het filmpje met de hele club:

http://youtu.be/USb49ajcJ00

 

maandag 18 maart 2013

Skieën en Noorderlicht

Zaterdagmiddag zijn Loreena en ik gaan langlaufen op Olaberget, de skiloipe 2 km bij ons huis vandaan. Het ging er moeizaam dit keer, ik kwam bijna niet vooruit, omdat die skies telkens naar achteren gleden en naar boven was helemaal een toestand. Ook bij Loreena ging het wat minder dan anders. De volgende dag, zondag, zijn Matjo en ik dezelfde loipe gaan skieën. Dit keer op mijn eigen skies, want die heeft Loreena over het algemeen in gebruik. Ik gebruik de leenskies van een buurvrouw. Mijn eigen skies zijn waxvrije skies, die van de buurvrouw moet je wel waxen. En nu kwam ik erachter waarom het zaterdag niet zo goed ging. Er zat waarschijnlijk verkeerde wax onder de leenskies, want op mijn eigen skies ging het zondag dus wel goed. Voor Matjo was het de derde keer in zijn leven dat hij op de lange latten stond en hij deed het helemaal niet slecht!

 

De rest van de zondag hebben we heerlijk lummelend doorgebracht, want dat langlaufen is nog steeds behoorlijk vermoeiend. Maar de doorzetter wint, dus we geven niet op! Volgende week is het paasvakantie en dan gaan alle Noren på ski, oftewel skitochten maken. Nu maar hopen dat het weer zo goed blijft als de afgelopen weken.

En zondagavond waren we getuige het Noorderlicht! We konden het vanuit de huiskamer bewonderen. Het zat boven ons huis en was heel goed zichtbaar. Ik heb geprobeerd een paar foto's te maken met een hele lange sluitertijd. Dit is het resultaat:















Tja, nog niet echt super. Het gekke is dat het op de foto groener is dan in het echt. Gelukkig had een andere Nederlandse, die ook in Vingelen woont, ook foto's genomen, dus daar zet ik er bij deze ook een paar van hier op het blog:



 

We vonden het allevier behoorlijk spectaculair deze keer, zo duidelijk is het tot nu toe nog niet geweest.

vrijdag 15 maart 2013

Lawine

Vanmiddag is er een lawine geweest op de Hummelfjell in de buurt van Hodalen. De lawine is waarschijnlijk veroorzaakt door een skiër, die gelukkig in veiligheid en niet gewond is. Het betreft een gebied van 150 m bij 150 m dat naar beneden gekomen is. Er is grote kans op een nieuwe lawine.



Ik weet niet of dit vaker voorgekomen is in het verleden, maar spannend is het wel.

Skieën

Tino heeft het afgelopen dinsdag prima naar zijn zin gehad met de school in het skigebied van Savalen. Hij heeft gelanglaufd, maar voornamelijk zijn ze met z'n allen met sleetjes de berg afgesjeesd.

Woensdagochtend had ik 3 gepensioneerde dames op de yoga in Glåmos. Ze begrepen goed dat ik er mee wil stoppen en volgende week is het dan ook de laatste keer. Dan bak ik een cake voor ze als afscheid. 's Avonds had ik 7 mensen op de yogales.

Matjo is weer 3 dagen weg, naar Nessjö in Zweden dit keer. Vanavond is hij weer terug. Dat waren dus weer 3 dagen om 10 voor 6 mijn bed uit.

Donderdag had Loreena een skitrip met de 3 hoogste klassen, in Vingelen. Ze moest om half 9 bij de school in Vingelen staan. Ik heb haar even gebracht en ben gelijk maar doorgereden naar Tynset voor de boodschappen. Loreena is vanaf de berg naar beneden en via de weg weer naar huis terug geskiet, in totaal 11 km heeft ze geskiet en ze was dan ook behoorlijk moe toen ze om half 2 weer thuis was.


Ik was ook lekker vroeg thuis en heb toen het huis maar een beetje versierd hier en daar. Ik had wat leuke dingen bij de Nille gezien en kreeg ineens inspiratie:

Leuke raamstickertjes op het keukenraam.


En wat leuke libelletjes op de muur in de gang.


Donderdagavond was ik dan eindelijk aan de beurt voor een langlauftraining. Dit keer ging het wel door. Geen sneeuwstorm dit keer en ook de trainer was aanwezig. Het was leuk en leerzaam. Ik heb er in ieder geval weer het een en ander van opgestoken en sta weer wat zekerder op de skies. Volgende keer hebben we een les in het waxen van de skies, want dat is ook een vak apart.

Het weer is de afgelopen goed geweest. 's Nachts wel erg koud, temperaturen van -20 hierboven tot -30 in het dal, maar overdag klimt de temperatuur op naar ergens tussen de -3 en -10. Verder heel vaak stralende zonneschijn en blauwe luchten. In het begin van de week nog wat sneeuwbuien, er is nog een cm of 5 gevallen. Kortom, prima weer voor skitochten. En dat willen we a.s. weekeinde maar eens gaan doen. Als het goed is wordt vandaag of morgen de loipe in Olaberget opnieuw getrokken, dus dat wordt lekker skieën.

Vanochtend ben ik naar de yogastudio gereden langs de voederplek tussen Vingelen en Tolga. En daar zag ik meneer en mevrouw hert:

 
 

Ik heb net een nieuw boekhoudprogramma aangeschaft en heb vandaag de hele boekhouden gedaan. Toen tegen enen zat te lunchen, belde Tino: de bus was niet op komen dagen, dus of ik hem even op wilde komen halen. Zucht. Dus maar even heen en weer naar Alvdal (50 km enkele reis). En daarna gelijk door naar Knut, voor een gesprek over de aanvraag van een financiële bijdrage van de gemeente voor de yogastudio. We zijn er bijna! Hij gaat de boel nog even doorlezen en dan krijg ik uiterlijk een telefoontje of alles ok is en dan kan ik alles uitprinten en officieel opsturen naar de gemeente. En dan is het afwachten.


dinsdag 12 maart 2013

Afgelopen week

Eerst de yoga. Vorige week maandag had ik 's ochtends ineens 3 gepensioneerde dames en dat was erg leuk om te doen. Ze waren zo enthousiast dat er gisterenochtend 7 dames voor mijn neus stonden. Hoog tijd om nieuwe yogamatten te gaan kopen en nog een paar klapstoelen erbij. Veel yogaoefeningen doe ik met de dames met behulp van een stoel.

's Avonds was een ander verhaal. Normaal heb ik 3 dames voor de zwangerschapsyoga, maar zowel vorige week als deze week kwam er maar eentje. De yogasessie daarna was nog minder: vorige week kwam er niemand opdagen en gisteren 1. Dus de komende tijd wat meer aandacht besteden aan reclame maken voor de maandagavond. De woensdagavonden lopen goed, elke keer 9 a 10 mensen, dus daar hoor je me niet over klagen.

Matjo is gisterenavond weer naar de skitraining in Tolga geweest, maar gisterenavond ging het helaas minder dan vorige week. Hij kwam niet in het ritme, dus na een uur is hij er een beetje gefrustreerd maar mee gestopt. Volgende week beter. 

Tino en Loreena hadden gisterenavond weer noorse les. Dat gaat erg goed, Jan Erik legt het goed uit en Loreena leert er in 1 avond meer dan in 3 maanden noorse les op school, zegt ze.

Tino heeft vorige week nog stage gelopen bij Hein en Danielle. Woensdagavond heeft hij thuis het avondeten nog klaar gemaakt:


Vrijdag mocht hij met Hein mee naar de FIAS (de vuilnisophaaldienst) om een vrachtauto te met reclameletters te beplakken. Tino heeft overigens het skivirus nu ook te pakken. Hij is vorige week woensdagmiddag met Loreena en mij gaan skieën op Olaberget en hij bleek een natuurtalent te zijn. Afgelopen zaterdag zijn we er weer met z'n drieën gaan skieën:


Helaas is de foto een beetje onscherp, want de lens bleek kapot te zijn, hij stelt niet meer scherp. Dat is gekomen door een valpartij van mij op de skies een week eerder en ik had het fototoestel rond mijn nek hangen op dat moment en daar kon de lens helaas niet tegen. Gelukkig hebben we nog een andere (tele)lens, dus we kunnen wel gewoon foto's blijven maken, alleen geen vergezichten meer.

Donderdagochtend hadden Loreena en ik een ouder/leerlinggesprek met haar klasselerares. Loreena's cijfers zijn goed, ze doet het nog steeds goed in de klas. Ze voelt zich alleen af en toe wat eenzaam op school en vindt het jammer dat ze na schooltijd zo weinig contact heeft met klasgenoten. Inger-Stiner, de klasselerares, zou proberen met wat meisjes uit Vingelen hierover te praten. Ze had het idee dat die meisjes zich helemaal niet bewust waren dat Loreena zich zo voelt. Loreena doet mee aan een liedjes schrijven cursus. Deze week is ze daar erg druk mee, want volgende week dinsdagavond moet ze het liedje ten gehore brengen. Ze heeft zelf een tekst geschreven over de brand in een theater in Rotterdam, waar ze toen met haar klas een voorstelling aan het bekijken waren. Haar muzieklerares heeft er een melodie bij gemaakt en volgende week gaat ze dit liedje dus zingen, met begeleiding van de schoolband, die bestaat uit een viertal leraren. Spannend voor haar hoor!

Vorige week donderdagavond ging de skitraining in Vingelen helaas weer niet door, deze keer omdat de leraar weg was. Maar ik merk wel dat hoe meer ik ski, hoe beter het gaat. Ik ben ook niet meer zo bang om naar beneden te gaan, mits de helling niet te lang en te steil is. Dus dat gaat vast helemaal goedkomen met dat skieën van me.

Afgelopen zondag zijn Matjo en ik heel ouderwets een zondagsritje gaan maken. Nou ja, ritje, zeg maar gerust rit. We zijn eerst naar Drevsjø gereden, bij de Zweedse grens, en toen een stukje terug en binnendoor naar Akestrømen. Dat ligt 20 km boven Koppang, dus we dachten, kom we zitten in de buurt van Marcel en Marieke, even bellen of ze thuis zijn. Dus zijn we daar nog maar even een kopje koffie gaan drinken. Marieke had nog wat boodschappen voor ons staan uit Nederland (daar waren ze begin februari geweest), dus konden Tino en ik weer lekker ontbijtkoek eten. Die nu weer al bijna op is, helaas. Volgende keer meerdere ontbijtkoeken bestellen, want die hebben ze hier niet. We waren rond half 6 weer thuis in Vingelen.
We zijn even gestopt op deze parkeerplaats in de buurt van het Femund meer.
 
Zitten op een bankje ging even niet.

Loreena en Tino hadden allebei nog geskiet zondag. Ze hebben hier thuis de skies onder gedaan en zijn al skieënd naar Olaberget geskiet (2 km) en daar hebben ze nog een stuk van de loipe gedaan en toen weer terug naar huis geskiet.

Vandaag is Tino een dagje met de school naar Savalen voor allerlei winteraktiviteiten. Hij kon kiezen uit alpineskieën, langlaufen en/of ijsvissen. Hij had nogal wat spierpijn in zijn liezen van al dat geski afgelopen weekend, maar heeft toch de skies maar meegenomen. Ben benieuwd wat hij gaat doen.

Loreena heeft a.s. donderdag een skitrip met de ungsdomsklassen (klas 8, 9 en 10), en heeft er erg veel zin in.

woensdag 6 maart 2013

Verjaardag Matjo en elanden

Gelukkig was het weer afgelopen zondag een stuk beter, zodat de gasten met een gerust hart de weg op konden. Eerst arriveerden Peter en Ingrid, een half uurtje later gevolgd door Hein en Danielle. De laatsten hadden de dag daarvoor hun Hongaarse biggetje opgehaald ergens in Zuid-Noorwegen en doorgebracht naar Peter en Ingrid. Die gaan er voorlopig voor zorgen, totdat Hein een varkenshok heeft gebouwd. Ze hebben het biggetje Julia gedoopt en het is de bedoeling dat dit biggetje uitgroeit tot een groot varken en voor nageslacht gaat zorgen. Hieronder Hein met Julia:


Later op de middag arriveerden ook Remco en Barbara nog. Voor Barbara was het de eennalaatste keer dat ze in de nachtdienst in het ziekenhuis in Tynset moest werken. Eind maart is het de laatste keer dat ze er moet werken. Dus gaan we in april of mei een keer richting Skåbu, waar Barbara woont. Gaan we gelijk een weekendje en Balto mag lekker mee. De verjaardag was erg gezellig, iedereen bleef gezellig eten.

Tino heeft deze week een stageweek en hij mocht zelf kiezen waar hij dat wilde doen. Het hoefd niet direct iets met paarden of landbouw te zijn. Dus werkt hij 2 dagen bij mij in de huishouding en 3 dagen bij Hein en Danielle in de werkplaats. Dat huishouden doen gaat hem goed af. Stofzuigen, dweilen, wassen, strijken, hij doet het allemaal. Ook heeft hij een poging gedaan de veranda van de sneeuw te bevrijden, maar dat is wel een hele grote klus:

Uitzicht op de veranda: een grote sneeuwhoop.

 Tino bezig met een poging wat sneeuw van de veranda te krijgen.

En verder is het nu de periode van de elanden. Tino ziet ze regelmatig als hij 's ochtends in de bus zit in de buurt van Telneset. Hein en Daniellle, die nu midden in het bos wonen, zagen eergisteren op een open plek wel een groep van 8, gisteren zagen Hein en ik, op weg naar de koorrepetitie, op dezelfde open plek een groepje van 4 en Matjo kwam vandaag ook een groep van 8 elanden tegen tussen Os en Røros. Het blijft iets speciaals om die dieren gewoon ergens onderweg tegen te komen.

Vandaag geen yoga in Glåmos, Lindsey belde vanochtend dat ze het te slecht weer vond om mij dat stuk te laten rijden. Ik vond het eerlijk gezegd niet heel erg. Ik heb haar gelijk verteld dat ik na Pasen stop met de yoga in Glåmos. Het heen en weer rijden kost gewoon teveel tijd en al met al levert het heel erg weinig op. Ik wil me liever concentreren op de yogastudio en het aantrekken van meer klanten. Maandagochtend had ik voor het eerst 3 gepensioneerde dames op de Yoga voor gepensioneerden. Ik denk dat dit best een grote markt is en ik vind het ook een uitdaging om te proberen dit groepje flink te gaan uitbreiden. Het doel voor de komende maanden dus.

zaterdag 2 maart 2013

Buvær

Zo heerlijk als het weer was tot afgelopen woensdag, zo slecht is het nu. Afgelopen donderdag begon het te waaien en later op de dag stevig te sneeuwen. De sneeuw op de veranda ligt nu op raamhoogte. Op Facebook kwam ik een paar keer het woord "buvær" (spreek uit als buuwer) en dat vind ik wel een goed woord voor dit soort weer.




Tot vrijdagmorgen viel er een cm of 30. Loreena wilde donderdagavond toch graag naar de skitrening. Maar toen ik net de skies in de auto had geladen, kreeg ik een smsje dat de trening afgelast was. Ik was er niet echt rouwig om, want met die wind leek me het niet echt een pretje. Vrijdagmorgen kon ik het erf niet af, er lag zo'n 30 cm sneeuw rond mijn autootje en daar ging hij toch echt niet doorheen.


Later op de ochtend brak de zon door en heeft Kjell Steinar het erf weer vrijgemaakt.


Ik besloot niet meer naar de yogastudio te gaan, maar in plaats daarvan kake te bakken voor zondag, de viering van Matjo's verjaardag. Matjo was vrijdagavond tegen tienen weer terug van zijn zakenreisje naar Roemenië. Alles was goed gegaan en ze hadden nog net op tijd het vliegtuig naar Røros kunnen halen, na een sprintje van een kilometer door de terminal op Gardermoen.

Vandaag, zaterdag, ben ik naar de yogastudio gegaan, de boekhouding wat bijgewerkt. En toen stonden ineens Ger en Gerda van Vlimmeren uit Håltdalen voor mijn neus. Die kwamen even kijken en bleven gezellig een kop thee drinken. Tegen 2 uur was ik weer thuis en om half 3 zijn we allemaal de auto ingestapt richting Hodalen, voor de verjaardag van Annelie, het dochtertje van Remco en Eleonie. Het waaide (en waait nog steeds) stevig, wat behoorlijk wat sneeuwduinen op de weg tot gevolg heeft. We zijn weer veilig thuis beland gelukkig, gewoon wat rustiger rijden, want je zag soms helemaal niets door de stuifsneeuw. Ja, hier is de winter nog niet voorbij.