Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 20 augustus 2013

Tino naar het schoolinternaat

Het lesgebouw van Storsteigen VGS, de school van Tino.


Zondag kon Tino gelijk zijn tassen weer pakken, want 's middags werd hij verwacht op het schoolinternaat in Alvdal. Hij was helemaal niet zenuwachtig, zei hij, maar was dus wel verschrikkelijk hyper. Om 3 uur was de hele mikmak, incl. gitaar en versterker, in de auto geladen en konden we op weg. Alvdal is 50 km bij ons vandaan.

Bij de school aangekomen, moesten we eerst langs de administratie om het huurcontract te tekenen. De mevrouw achter de balie verwelkomde ons hartelijk en hoopte dat Tino het naar zijn zin zou hebben het komende jaar, zowel op school als op het internaat. Daarna richting de kantine, waar we opgevangen werden door 1 van de personeelsleden van het internaat. We kregen een rondleiding door het internaat en uiteraard werd ook de kamer van Tino bekeken. Het internaat heeft 3 verdiepingen: op de begane grond en de 1e verdieping zijn de kamers gelegen. In de kelder was er een trainingsruimte (waar Tino erg blij mee was), een woonkamer met zithoek, tv, dvdspeler, tafeltennistafel en biljarttafel. Ernaast een keuken, met vaatwasmachine, oven en magnetron, waar de jongelui 's avonds nog konden koken of bakken, als ze dat wilden. Verder nog een sauna met douches en een aparte douche en een droogkamer om natte werkkleding in te drogen. Tino heeft een kleine eenpersoonskamer, met daarin een 1-persoonsbed, een nachtkastje, klein koelkastje, bureau met klein opzetstuk en bureaustoel, wasbak en een grote inbouwkast. In een andere ruimte heeft hij nog de beschikking over een locker en ook beneden in de kelder is er nog een locker voor zijn werkkleding.

Na al zijn spullen op zijn kamer te hebben gezet, hebben we afscheid genomen. Wie had dat een jaar geleden gedacht, dat hij nu op kamers zou gaan. Wij niet en hij ook niet.

Gisteren en vandaag hebben we al contact gehad met hem via Facebook. Hij heeft het naar zijn zin, heeft al gebruik gemaakt van de trainingsruimte en er was gisterenavond ook een kennismakingsfeest langs de rivier. Hij wordt zowaar uit zichzelf wakker, nog voor zijn wekker afgaat. Hieronder een foto van de verzamelingsbijeenkomst maandagmorgen, waar Tino ook op staat:


En vandaag is er een klassefoto gemaakt met als thema western:

Cowboy Tino staat er goed op :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten