Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 25 augustus 2013

De 1e week na de zomervakantie

De 1e week na de zomervakantie verliep voor Tino goed. Het gaat goed met hem op het schoolinternaat en op school. De 1e 2 dagen moest hij behoorlijk wennen, zeker aan het overschakelen van 2 weken alleen maar Nederlands praten naar nu alleen maar Noors. Halverwege de week vond hij dat hij wel wat meer zelfvertrouwen kon gebruiken. Hij zocht via YouTube een jassentechnieksessie uit en heeft die vervolgens op zijn kamer gedaan. Volgens zijn zeggen ging het donderdag en vrijdag supergoed. Voor degenen die willen weten wat de jassentechniek is, klik hier.Vrijdag heeft Matjo Tino in Tynset weer opgehaald en hebben ze samen de wekelijkse boodschappen gedaan. Morgenochtend brengt Matjo Tino weer terug, want de beamer moet mee. Tino wil komende week namelijk een filmavondje houden voor iedereen op het internaat. Ook heeft Tino nog geen buskaart, want doordat hij nu op het internaat zit, heeft hij geen recht meer op gratis vervoer. Dat geldt alleen als je elke dag heen en weer reist. We hebben nu een jongerenbuskaart (innlandskortet for ungdommer) voor hem aangevraagd.

Voor mij en Loreena verliep de 1e week wat minder soepel. We hadden allebei last van een verkoudheidsvirus en liepen een paar dagen flink te snotteren en te hoesten gecombineerd met keel- en hoofdpijn. We vonden onszelf even heel erg zielig. Gelukkig is het leed weer een eind geleden en kunnen we redelijk gezond de 2e week in.

Gisteren zijn Peter en Ingrid nog even langs geweest, toen ze terugkwamen van boodschappen doen in Tynset. We hebben Peter getrakteerd op een glaasje Martini (had ik uit Nederland meegenomen) en Tino heeft 1 van zijn blikjes Amstel Radler bier aan Ingrid afgestaan, die er heerlijk van heeft zitten genieten. Vandaag zijn we even naar hen geweest, om hun nieuwe huis te bekijken. Volgende week zaterdag is het voor hen namelijk de grote verhuisdag en verhuizen ze van Øversjødalen naar Kåsa. Daar hebben ze een boerderijtje gehuurd. En dat hebben we vandaag bekeken. Het ziet er hartstikke leuk uit en ze komen iets dichter bij Tolga te wonen. Volgende week zaterdag gaan wij ook meehelpen met verhuizen. In totaal zijn er 13 mensen die meehelpen, dus dat moet goed komen.

Verder is het hier mooi nazomerweer. Lekker genieten van de zon op de veranda. De bomen beginnen al behoorlijk te verkleuren. Ik heb nog een weekje lekker thuis en dan gaan de yogalessen weer beginnen. En verder zien we wel weer wat de herfst weer allemaal gaat brengen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten