Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 16 januari 2013

Winter

We zitten hier nu in een koude periode. Zelfs de Noren vinden het koud! Wat ons wel is opgevallen dat wij hier op Haugli, op 1 van de warmste plekjes van Vingelen wonen.
Afgelopen maandagavond bijvoorbeeld. We kwamen terug uit Tolga van noorse les. In Tolga was het -29, halverwege was het heel even -31, toen we Vingelen in reden was het weer -29 en bij elke kilometer dat we dichter bij huis kwamen, werd het een graad warmer. Op Haugli was het -23.
Soms scheelt het wel 10 graden. Dan is het op Haugli bijv. -15 en in Tolga en Tynset -25.

We hebben de afgelopen week verder, behalve koud, ook heel mooi weer gehad. Volop zon en blauwe lucht. Vooral rond half 4 's middags is het prachtig, als de zon langzaam onder gaat en de lucht roze/paars/turkoois kleurt. Echt schitterend. En dan heb ik het nog niet over al dat geschitter: op de grond, in de bomen. Prachtig, al die sneeuw- en ijskristallen.


Afgelopen zondag hebben Matjo en ik nog een wandeling gemaakt van ongeveer anderhalf uur langs de weg van ons huis richting Vingelen. Het was -20 en op het laatst hadden we toch wel koude vingers en tenen, ondanks de wollen sokken en dikke handschoenen. En niet te vergeten een koude neus. Ik leek wel op een ijsbloemetje, volgens Matjo, met al die bevroren adem rond mijn gezicht:


Verder natuurlijk weer mooie foto's genomen, die blijf je schieten hier:




Het witte huisje in de verte, in het midden van de foto, is ons huis:

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten