Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 21 januari 2013

Bespreking met Else van Storsteigen

Loreena's nieuwe bed:
 
 
En Loreena's oude bed staat nu op het logeerkamertje:
 
 
Afgelopen zondag hebben Matjo en ik het vinyl in de yogastudio gelegd. Nu alleen de randjes nog afwerken:



Vanochtend ben ik met Tino naar Storsteigen in Alvdal gereden, waar we om 9 uur een bespreking hadden met Else, de contactlerares van Tino. De bespreking ging grotendeels over wat we volgend schooljaar gaan doen en het invullen van de benodigde formulieren voor de aanmelding. Als je op de Videregående Skole zit, moet je je ieder jaar opnieuw aanmelden. Else vertelde dat ze terug was gekomen op het 1e plan: dat Tino in de 1e klas weer begint, maar dan het volledige lesrooster met de hele klas. Wat theorievakken betreft (noors, engels, wiskunde en natuur) kan hij heel goed mee met de overige leerlingen, dus zou hij na de schoolvakantie ook makkelijk meekunnen met de 2e klas. Hij kan het goed vinden met de meiden die nu in zijn klas zitten, dus waarom weer opnieuw beginnen? Extra noors heeft hij nog wel nodig, maar hij gaat ook 1 avond in de week in Tolga noorse les volgen, dus dat komt wel goed.

Alleen de praktijkvakken, dat moet dan iets anders ingevuld worden. Else was bang dat als Tino volledig met de 1e klas mee zou draaien, er teveel druk zou ontstaan, met name bij de praktijkvakken. Tino heeft zo zijn eigen visie hoe je met paarden om moet gaan en dat zou best wel eens flink kunnen gaan botsen met de leraren die het paardenvak geven. En dat zou dan een terugval bij Tino kunnen veroorzaken en dat wil Else graag zien te voorkomen. Ook de noorse termen die gebruikt worden in de praktijkvakken, zouden voor problemen kunnen zorgen. Dus gaat hij met zijn huidige klas mee naar de 2e wat de theorievakken betreft en wordt de praktijk op maat voor hem samengesteld. Fantastische oplossing vind ik zelf en ook Tino kan zich er helemaal in vinden. Groot compliment weer voor Storsteigen!

Tino wordt ook alvast aangemeld voor het schoolinternaat voor volgend schooljaar. Hij is nu wel een beetje aan het twijfelen, maar zoals Else en ik al tegen hem zeiden: je kan altijd weer nee zeggen en gewoon op en neer blijven reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten