Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 19 november 2012

Op verkenningstocht door Vingelen

De afgelopen 2 weken heeft het hier afwisselend gevroren en gedooid. Daarom zijn sommige wegen veranderd in ijsbanen. In het dal (Tolga) gaat het wel, daar zijn de wegen overwegend schoon. Maar hogerop is het soms erg vervelend rijden. Zo ook afgelopen zaterdag naar Øversjødalen. Gelukkig kwamen we heelhuids aan en ook op de terugweg geen ongelukken. In de nacht van zaterdag op zondag is er gelukkig weer een cm of 4 sneeuw gevallen. Zondag was het schitterend weer met volop zon. Reden voor Matjo en mij om weer eens een lekker rondje te gaan wandelen. Eerst Tino naar paardrijles gebracht en toen de auto bij café Bunåva hier in Vingelen geparkeerd en toen op pad.

We zijn over de weg gelopen, de bergen in gaat niet meer. Daar ligt de sneeuw inmiddels te hoog. We hadden dit gedeelte van Vingelen nog niet gezien. Ook nog niet gereden met de auto. Het grootste gedeelte dan. Het bleek een prachtig gedeelte te zijn en we hebben dan ook met volop genoten van alle mooie uitzichten onderweg. Hieronder een paar foto's van de tocht:





 
 
 
 
Vandaag tijdens het uitlaten van Balto zag ik nog een mooi natuurverschijnsel. Een gat in de sneeuw waar een nog niet bevroren stroompje uitkwam, met als resultaat een heleboel mooie ijspegeltjes en een mooi gevormde klomp ijs op de plek waar het stroompje uit grond kwam en waar de zon opscheen:
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten