Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 13 september 2011

Verjaardag Loreena

Vandaag was het dan zover: de 13e verjaardag van Loreena. Vanochtend kreeg ze een cadeautje van Tino en vanmiddag na schooltijd de cadeau's van ons: nieuwe kleren. Zie de foto's in de map Foto's september. Tijdens de noorse les van Martijn heeft ze op zelfgebakken cake getrakteerd en a.s. zaterdag komen er 3 vriendinnen langs.

Ik ben vandaag op het internet op zoek gegaan naar een intensieve taalcursus noors voor Matjo. Met intensief bedoel ik: een hele week elke dag noorse les van 9 tot 4 uur of iets dergelijks. Dat viel niet mee. Ik heb 2 adressen gevonden en heb naar 1 een mail om info gestuurd. Dit instituut boodt een 9-daagse training aan, op maat gemaakt. 2 weekenden en 5 werkdagen. Het leek ons een goed plan dat Matjo zo'n training op B2-niveau gaat doen, om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Verder kreeg Matjo nog een telefoontje van het bedrijf uit Røros. Gisterenmiddag heeft hij het assesment nog in zitten vullen en weggestuurd per email. Hij kan volgende week woensdag op sollicitatiegesprek komen. Røros is wel aan de andere kant van het land, dus gaat hij a.s. maandag al weg. Hij gaat met de auto, zo kan hij veel van Noorwegen zien en is dan ook mobieler dan dat hij met het vliegtuig gaat.

2 opmerkingen:

  1. Hoi lieve allemaal,helaas dat het een beetje tegenvalt met het verkrijgen van werk, hopelijk vinden jullie binnen kort toch iets en natuurlijk zou het dan ook nog heel mooi zijn als dat een goede plek voor jullie is.... eerst dat maar even afwachten en dan weer stapje voor stapje in de molen van school en contacten maken.... lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o ananoniem dat ben ik Ellen

    BeantwoordenVerwijderen