Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 25 september 2011

Paardrijden en jagen

We zijn net terug van een wandeling met Balto langs de rivier. Voor het eerst sinds de trap van het paard weer eens wat langer. Er zit nog een kleine verdikking op mijn been en het is nog een beetje gevoelig, maar bij het wandelen heb ik er gelukkig geen last meer van. Er viel voor de verandering een keer geen regen, en dat is ook wel eens lekker. Op de terugweg zagen Matjo en ik allemaal mannen en jongens met feloranje helmen op, groene jassen aan en geweren over de schouders rond een 4-tal squads staan. Ze klommen op de squads (3, 4 man per squad) en reden vervolgens de berg op. De jacht op de eland is zeker begonnen.

Gisteren was het goed weer en zijn Tino en Loreena gaan paardrijden bij Kjerlingland Gård in de buurt van Lillesand. Het deed met denken aan Equimio in Sint Annaland, waar Tino altijd heeft paardgereden. Loreena had nog wel een beetje last van haar been, maar het paardrijden ging goed en de pijn in haar been is niet erger geworden.Ze heeft tot afgelopen vrijdag op krukken gelopen. Morgen nog maar even niet zwemmen en dan moet het weer helemaal goed zijn.

We hebben de kids bij Kjerlingland gedropt en zijn verder gereden naar Lillesand, op bezoek bij Michel en Alexandra. Nederlanders die nu ruim 3 jaar hier in Noorwegen wonen. Alexandra leest mijn blog en heeft me een keer een mailtje gestuurd. Ze heeft me ook de link van Kjerlingerland gegeven. Ook bij hen heeft het even geduurd voor ze hun plek vonden. Michel had wel gelijk werk, maar een vaste woonplaats had nogal wat voeten in de aarde. Ze hebben anderhalf jaar geleden een leuk huis gekocht in Lillesand, met een achtertuin die overgaat in een bos. Alexandra heeft lang naar werk gezocht, maar liep ook tegen allerlei vooroordelen op. Ze is daarom afgelopen mei voor haarzelf begonnen, een eigen atelier waar ze allerlei mooie dingen maakt. Dit is de link: http://www.atelieralexandra.no/.
Matjo heeft tussendoor de kids nog even opgehaald toen ze klaar waren met paardrijden en we hebben met z'n allen daarna worstjes geroosterd boven een vuurtje in de achtertuin. Dat is dus iets heel erg noors en erg gezellig. Tegen half 7 zijn we weer vertrokken en om 8 uur waren we weer thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten