Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 17 september 2011

Loreena's feestje

Vandaag was het feestje van Loreena. De meiden waren er om 14.00 uur vanmiddag, met z’n vieren. Ze hebben o.a. mandala’s getekend en een kussentje gemaakt. Of ze het leuk hebben gevonden, weet ik niet. Het was soms best moeilijk met die taalbarrière, ook voor Loreena. Maar goed, ze heeft leuke cadeautjes gehad, o.a. een dvd van High School Musical 3, waar ze nu lekker naar aan het kijken is.

Afgelopen donderdag was de contactpersoon van Placement op bezoek. We weten nog maar sinds een week of 3 dat er hier een contactpersoon van Placement is. We zijn er nu dan ook achter, dat Placement behoorlijk wat steken heeft laten vallen. Deze contactpersoon, S. , wist pas sinds eind augustus dat wij naar Åseral waren verhuisd. Ze baalde hier behoorlijk van, want het is haar taak om ons die eerste maanden te helpen met allerlei praktische zaken. We hebben nu alles zelf zo’n beetje moeten uitvinden, met hulp van Arna en Martijn. Terwijl Placement dat eigenlijk had moeten doen. De contactpersoon vond het verder vreemd dat we zonder baan naar Noorwegen zijn geëmigreerd. Ze vertelde dat mensen altijd werd afgeraden zonder baan te emigreren. Wij hebben dat advies echter nooit gehad. Eind maart, tijdens de ontmoeting met de projectleider in Zenderen, Nederland, werd er helemaal niks negatiefs gezegd over onze plannen. Al met al bleven we met een katergevoel achter afgelopen donderdagmiddag.

We hopen dat er nu eindelijk een goede internetverbinding geregeld kan worden. We maken nog steeds gebruik van de server van de buurman, maar die is behoorlijk instabiel. Soms hebben we 2 dagen geen verbinding, dan gaat het weer een paar dagen goed. Op deze manier is het voor Matjo behoorlijk moeilijk om zijn bedrijfje op de kaart te zetten, daar heeft hij toch echt een stabiele internetverbinding voor nodig. Zijn bedrijfje is eigenlijk afhankelijk van goed bereikbaar zijn. En ook als ik eens een keer met m’n zus, schoonzus of broer wil skypen, is het heel frustrerend, zo’n slechte verbinding.

Gisteren hebben we dan het rooster voor school gehad. 2 dagen van half 9 tot 2 uur op maandag en vrijdag en woensdag de 1e 2 uur. Maandag vertrekt Matjo naar Røros. Ik denk dat hij een goed kans maakt op die baan. Het is bij een internationaal bedrijf, dat vestigingen heeft in Noorwegen, Zweden, Engeland, Duitsland, Frankrijk en ………….. Nederland! En Matjo spreekt heel toevallig Nederlands, Engels, Duits en Noors. De baan is op zijn vakgebied, hetgeen hij de afgelopen 10 jaar ook heeft gedaan. Er waren 40 sollicitanten en hij is in ieder geval uitgenodigd voor een gesprek. We hebben dus weer hoop. En als hij aangenomen wordt, verhuizen we op termijn richting Røros. Verder lopen er nog een stuk of 6 sollicitaties naar andere banen in Noorwegen. Een stuk of 3 in de omgeving van Bergen, 2 in de omgeving Kongsberg en 1 in Hjerkin. Er zijn nog wat vacatures, daar gaat hij mee beginnen als hij terug is uit Røros. Nu we het besluit hebben genomen om verder te zoeken, merken we dat alles weer wat beter gaat lopen en we de toekomst weer positiever zien.

1 opmerking:

  1. Hallo, wat gaat het op en af he met het gevoel over hoe het gaat, wel balen dat zo'n mevrouw pas nu in zicht komt, maar goed straks op evt nieuwe plek ken je het klappen van de zweep helemaal door jezelf..... ook een goed gevoel. Hopelijk gaat het lukken met Matjo, ben wel heel benieuwd hoe het daarna met je kinderen gaat. lieve groet vanuit een warm en bewolkt nederland Ellen

    BeantwoordenVerwijderen