Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 10 juni 2011

Sollicitatiegesprek

Vannacht om half 1 was Matjo weer thuis.
Gisterenochtend om 9 uur had hij zijn eerste noorse sollicitatiegesprek. Het gesprek begon wat moeizaam, maar na een kwartiertje ging het gelukkig beter. Hij had 4 mensen tegenover zich zitten, alle vier erg aardig. Dat was hem wel opgevallen, dat ze allemaal zo aardig waren.
Hij had zich veel te netjes aangekleed, een nette broek en colbertje. We hadden wel al gelezen dat de noren vrij informeel gekleed gaan, maar je wilt toch het zekere voor het onzekere nemen.
Het gesprek duurde anderhalf uur en Matjo was na afloop doodmoe, maar had er wel een goed gevoel over. Hij mocht ook nog een reisdeclaratieformulier meenemen, om zijn reisonkosten te vergoeden. Daar stonden we wel van te kijken! Even heen en weer met het vliegtuig is qua kosten toch niet niks. Een positief teken misschien? Nu is het afwachten of hij wordt uitgenodigd voor het 2e gesprek op 20 juni in Oslo. Van de 27 mensen die op de vacature gereageerd hadden, waren er geen 5 mensen, zoals ik eerder had gezegd, maar 4 mensen uitgenodigd voor een gesprek. Al met al geen slecht resultaat tot nu toe!

Als we 2 juli aankomen in Åseral, is de oven voorlopig even geregeld. We mogen tijdelijk een 2-pits oventje lenen van iemand, dus we kunnen in ieder geval warm eten. En afwassen kan ook met de hand, daar ga je niet dood van. Hebben we wat meer tijd om te gaan shoppen in Kristiansand voor een eigen oven.

Matjo heeft van woensdag op donderdag in Kristiansand centrum overnacht. Hij is woensdagavond nog even rond gaan lopen en het deed hem een beetje denken aan de markt in Breda. Hij had een plattegrond meegenomen en er zijn in ieder geval winkels zat daar. Ook een H&M en de KappAhl, daar zal Loreena erg blij mee zijn! KappAhl is een noorse keten van kledingwinkels en bij H&M koopt ze haar meeste kleding.

1 opmerking:

  1. Hoi Matjo en Colinda,

    Fingers Crossed dat Matjo 20 juni opnieuw MAG vliegen! En niet verkeerd dat H&M en Kappaaaaaahhhh er ook zijn . Het gaat volgens mij lukken luitjes!

    Frank

    BeantwoordenVerwijderen