Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 13 juni 2011

Pinksteren

Vrijdagmiddag om 17.00 uur was het afscheidsetentje met de meisjes van het BZB Vocaal Ensemble. De meiden hadden die middag nog vergaderd en besloten om definitief een punt achter het BZB te zetten. Dus het etentje was niet alleen ter gelegenheid van mijn vertrek, maar dus ook als definitief einde van het BZB. Het was weer erg gezellig, maar dat is het altijd geweest als we ergens gingen optreden. Ook tijdens de repetities, maar het laatste half jaar was de sfeer toch minder. Misschien had dat te maken met het feit dat ik wegging? Wie zal het zeggen. Een ding is zeker: ik heb het er vijf jaar lang erg naar mijn zin gehad en heb er ook solo leren en durven zingen.

Afgelopen zaterdag hebben we dan de hele verhuizing gepland. Dat wil zeggen, de overtochten geregeld. En dat bleek best wel een puzzel te zijn. We rijden 1 juli weg en hebben een hutje op een camping in Denemarken geboekt om daar te overnachten. Zaterdag 2 juli moeten we de boot van 10.15 uur hebben. De Colorline bleek al volgeboekt te zijn, dus is het de Fjordline geworden. Ook die zat al aardig vol, dus moesten we noodgedwongen een lunch erbij boeken, omdat er anders geen plek meer was. We komen dan rond 15.00 uur aan in Åseral.
Dinsdag of woensdag komt de verhuiswagen. Vrijdag 8 juli gaan Matjo en Piet om 7.00 uur al met de boot terug richting Nederland. Daar komen ze dan 's nachts aan. We hadden ervoor kunnen kiezen dat Matjo zaterdag dan Balto uit het kennel zou halen, langs de dierenarts voor een wormenkuur, de kinderen halen en gelijk weer terug, maar dat leek ons een beetje onverantwoord. Zo'n hele dag in de auto gaat je ook niet in de koude kleren zitten, dus leek het ons verstandiger dat Matjo maandag met Balto langs de dierenarts gaat. Dat viel voor mij stiekem best wel tegen, ik had gehoopt dat iedereen zaterdag 9 juli in Noorwegen zou zijn. Dat wordt nu dus dinsdagmiddag 12 juli. Matjo haalt maandag 11 juli de kinderen op bij mijn moeder. Daar gaat hij trouwens dat weekend ook slapen. En dan gaan ze op weg om op 12 juli om 12.15 uur de boot te pakken, de Colorline dit keer. Dan komen ze eind van de middag aan in Åseral. En dan is er woensdag 13 juli gelijk de internationale dag in Åseral, waar we ook voor zijn uitgenodig.
Ik heb dat een dag of 5 om al een heleboel uit te pakken, dus dan is het huis al redelijk bewoond als Matjo, Tino en Loreena arriveren.

Gisteren, 1e pinksterdag, was er dan het afscheidsuitje met de familie van Matjo. We hebben gelunchd in het restaurant bij de Vlindertuin Berkenhof in Kwadendamme. Daarna zijn we uiteraard ook de vlinder- en tropical zoo, zoals ze het noemden, ingegaan. Het was erg gezellig, leuk om naar terug te kijken. Geen emotionele toestanden, gelukkig. Matjo's vader komt zondag 26 juni nog even op de koffie om dan ook gelijk "defnitief" afscheid te nemen.

En vandaag, 2e Pinksteren, hebben we lekker ingepakt. Ik heb vooral Tino en Loreena geholpen. We zijn weer lekker opgeschoten. En we zijn nu net terug van de videotheek, even een ijsje gehaald. Het bleek dat de videotheek m.i.v. 1 juli zijn deuren sluit. De weekfilms waren allemaal te koop voor 3 euro en de dagfilms voor 4,50 euro. Dus hebben we maar een heleboel films ingeslagen. Hoeven we ons niet te "vervelen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten