Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 14 december 2013

Lokale kerstmarkten

Afgelopen woensdag was het de laatste yogales voor de kerst. De afgelopen weken kwamen er steeds minder mensen, vanwege alle kerstdrukte. Julestress, noemen ze dat hier. Want het huis moet voor kerst helemaal spik en span, de diepvries moet vol met allerlei gebak en tussendoor moet er nog gerepeteerd worden met koor of orkest en vrijwilligerswerk gedaan worden bij allerlei kerstmarkten.

Dit weekend zijn er wel 4 verschillende hier in de gemeente. Matjo en ik zijn vanochtend eerst naar Tynset gereden om een kerstboom te kopen. Toen we in Vingelen aankwamen, kwamen we daar Peter, Ingrid en Femke tegen in de auto. De ramen gingen bij beide auto's omlaag en we kregen een kerstkaart toegestoken. Ze wilden naar de kerstmarkt in Bunåva, maar het was er zo druk, dat ze eerst maar naar Aashaugen gingen. Wij zijn verder gereden naar Tynset. Daarna terug naar Tolga om Kari in haar galerie te bezoeken. Ze had er o.a. een plakboek liggen met allerlei foto's die met de galerie te maken hadden en daar stonden ook 2 foto's van mij in van vorig jaar zomer, toen ik daar exposeerde met mijn mandalatekeningen:

Daarna zijn we naar Hoeve Aashaugen gereden op Vingelsåsen. Dit is de boerderij van Marit Gilleberg en haar man Jon Haakon. Elk jaar organiseert zij een kerstcafé in het oude boerderijhuis. Zelf wonen ze in het grote huis ernaast. Daar kwamen we Daniëlle tegen, die o.a. weer stroopwafels verkocht. Uiteraard hebben we weer een pakje meegenomen. We kwamen er nog meer bekenden tegen en hebben gezellig koffie gedronken met lekkere zelfgebakken koekjes erbij en gepraat met deze en gene.


Vervolgens nog naar de kerstmarkt in Bunåva gereden. Daar was het inmiddels niet meer druk. Nog even met de buurvrouw gepraat en gevraagd of zij misschien skies te leen had voor mijn neven, die 28 december komen. Ze zou haar ogen en oren open houden voor me. Ook hier weer genoeg bekenden. Ook nog een oud-collega van Matjo, die ook in Tolga woont. Hij woont op de Matthiashoeve bij de oude brug in Tolga. Daar houdt hij (slacht)varkens en hij stond nu met zijn worsten buiten bij Bunåva, om die te verkopen. Ik heb medisterpølser gekocht voor het kerstdiner.

De man in het zwart is de oud-collega van Matjo.
Daarna zijn we naar huis gereden, om de kerstboom te versieren. We hebben het dit keer met z'n 3en gedaan: Loreena en Tino hebben ook meegeholpen.




Het eindresultaat.
Loreena had afgelopen donderdag nog een tentamen wiskunde. Ze was, zoals gewoonlijk, weer als 1e klaar en belde tegen half 12 dat ik haar op kon halen. We zijn maar gelijk naar Tynset gereden om de wekelijkse boodschappen te doen en nog wat kerstinkopen. Toen we terug thuis waren, was het flink gaan waaien. 's Avonds was de wind aangewakkerd tot een flinke storm. Het bleek de orkaan Ivar te zijn. Het huis piepte en kraakte aan alle kanten. Dat was de zoveelste storm. Zoveel heeft het hier al heel erg lang niet gestormd. De temperaturen waren tijdens de storm ook behoorlijk omhoog geschoten: 6 graden boven nul, terwijl het de dagen daarvoor gemiddeld -8 was. De sneeuw begon dan ook te smelten. Niet leuk. De volgende dag waren de temperaturen gelukkig weer onder nul en 's avonds begon het weer te sneeuwen, zodat er weer een laagje van 5 cm viel.

Vrijdagavond zijn Matjo en Tino naar de bioscoop in Røros geweest om daar naar The Hobbit 2 in 3D te kijken. Tegen twaalven waren ze weer thuis. De film was goed bevallen. Op naar nr 3.

Tino met 3D bril in de bioscoop in Røros.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten