Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 21 september 2013

Aardappelfestival in Alvdal

Ook de afgelopen week was het nog erg rustig met de yogaklanten. Ik heb afgelopen donderdag weer meldingen opgegeven voor bladzijde 2 in de regionale krant Arbeidets Rett. De 2e bladzijde is een soort aankondigingsbord en je kunt er gratis je evenement of activiteit bekendmaken. Hopelijk levert het wat op.

Vorige week zondag heeft een 44-jarige man in Vingelen zichzelf doodgeschoten en donderdag werd hij begraven. Daarom hingen de vlaggen in Vingelen afgelopen donderdag halfstok.

Verder nog een paar foto's van de mooie herfstkleuren in Tolga en Vingelen:

Uitzicht vanaf de brug in Tolga richting de Hummelfjell.

De hoofdstraat van Tolga.

De brug in Tolga.

Richting Vingelen, vanaf Vingelsåssen.

Ons huis in herfstkleuren. 

Ik zorg nog steeds voor varken Julia en poes Sjors. Volgende week dinsdag komen Hein en Danielle weer terug. Julia komt steeds blij aanrennen als ik aankom, erg gezellig. En ook Sjors komt altijd gezellig even kroelen.


Julia lekker aan het eten.

Ook Sjors zit lekker te smikkelen.
 Vandaag, zaterdag, is het Mandalpotetfestival in Alvdal. Potet is aardappel en Mandal is de soort aardappel. Tino staat in de stand van Storsteigen en is daarom dit weekend op het internaat gebleven. Zo hadden we een goede reden om dat festival eens te bezoeken. Peter en Ingrid gingen ook mee. We zijn apart naar Alvdal gereden, want Peter en Ingrid gingen eerst nog naar Tynset. Rond 12 uur waren we allemaal in Alvdal. De 1e stand die we tegenkwamen was de stand van Storsteigen en jawel, Tino was er ook. Hij had trollkrem gemaakt (1 eiwit, suiker en rode bessen, flink mixen totdat je een stijve creme krijgt, heerlijk!) en moest samen met een meisje wafels en trollkrem verkopen. We hebben natuurlijk een wafel gekocht bij hem en zijn toen de rest van de stands gaan bekijken.





Nog even de Spar binnen om wat spulletjes te halen die ik bij de wekelijkse boodschappen was vergeten. Konden we gelijk even opwarmen, want het was een stuk frisser dan we ingeschat hadden. De zon wilde er niet echt doorkomen, er stond een fris briesje en het was een graad of 4,5. Brrr, best koud. We waren er nog niet helemaal op ingesteld. Toen we alles bekeken hadden, zijn we weer terug naar Tino gelopen. Ik had nog wat schone kleren meegenomen en met z'n allen zijn we naar zijn kamer op het internaat gelopen. Konden Peter, Ingrid en Loreena ook gelijk het internaat eens zien. Ik heb de zak met schone kleren achtergelaten en een zak met vuile kleren weer meegenomen. Daarna weer naar huis gereden, waar we bij aankomst werden verrast door 2 pakjes in de gang. Eentje van de natuurvoedingswinkel in Bergen waar ik wat besteld had en een pakje voor Loreena van haar 2 oude buurmeisjes in Tholen. Nog voor haar verjaardag! Erg leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten