Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 22 februari 2014

Rørosmartnan 2014 (2)

Vandaag ben ik samen met Loreena nog een keer naar de Martnan geweest. Tino kon niet mee, want die was ziek: flinke keelpijn en een beetje verhoging. Matjo is thuisgebleven voor hem, dus werd het een moeder-dochter uitje.

We waren rond half 12 in Røros en doken gelijk de drukte in de Kjerkegata in. Op de 2e binnenhof kwamen we Peter en Ingrid tegen en daarna zijn we gezellig met z'n vieren verder gegaan. Een eindje verder kwamen we ook Yvonne met Jildou en Rindert nog tegen. Na even gezellig gekletst te hebben ging Yvonne met de kinderen de ene kant op en zijn wij weer een binnenhof op gelopen. Daar hebben we weer lekker koffie gedronken bij het vuur.


De koffiepot hing weer boven het vuur, net als gisteren.
Typisch noors.
Hetzelfde bruine paard als gisteren, dit keer stond hij op stal.

Na de koffie en svele/lapper (kleine dikke pannekoek) zijn we de drukte van de Bergmannsgata ingedoken. We hebben allemaal lekker kokosstaven gekocht (negerzoenen in de vorm van een staaf met kokosschilfers). We kwamen ook nog een kraampje tegen waar ze geglazuurde appelen verkochten. Grappig om te zien. En natuurlijk mochten de elandburgers ook niet ontbreken.

Geglazuurde appelen.
De elandburgerstand.




















Toen nog richting de Domus (winkelcentrum) en daarna even opgewarmd in de Konditorij tegenover de Domus. Daar lekker een gebakje verorberd en een kop warme chocolademelk. En daarna het laatste stuk van de Martnan over. Vandaag liet het zonnetje zich af en toe zien en liep de temperatuur op tot 4 graden boven nul.Toen we weer thuis waren, bleek het daar -1 te zijn. Tino voelde zich al wat beter gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten