Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 3 februari 2014

Femundløpet 2014

Afgelopen vrijdag is niet alleen Francois weer naar Nederland vertrokken, maar is ook de Femundløpet weer van start gegaan.

Eerst Francois: die is vrijdagochtend vroeg door Matjo naar het station in Tolga gebracht. 's Avonds om 20 uur was hij eindelijk weer thuis in Nederland. Supergezellig om hem 2 weken bij ons in huis te hebben gehad. Hij wil graag een keer terugkomen in de zomer, om te kijken hoe het er hier dan uitziet.

En dan de Femundløpet: vrijdagmiddag zijn eerst de junioren van start gegaan en gelijk daarna de deelnemers van de 600 km, waaronder ook Mel Andrews. Zaterdagochtend zijn de deelnemers van de 400 km van start gegaan. Matjo en ik zijn zaterdag even naar de Sætershallen in Tolga gereden, het gebruikelijk checkpoint. Eén van de junioren was net binnen gereden toen we aankwamen, het was een klasgenoot van Tino. De junioren hebben een kortere route. In de Sætershallen troffen we Yvonne. Ook Peter en Ingrid waren er, die hadden dugnaddienst (vrijwilligerswerk). Ingrid stond koffie en wafels te verkopen in de Sætershallen en Peter liep ergens buiten. Toen hun dienst afgelopen was, zijn ze bij ons gaan zitten en hebben we nog een hele tijd zitten praten.






Zondag zijn we niet naar Tolga gereden, maar naar Hodalen, op visite bij Remco en Eleonie. Daar bijgepraat over o.a. Matjo zijn werk en kleine Silje bewonderd. Het was slecht weer: storm en sneeuw, en de temperaturen waren net onder nul. Wat een gek weer deze winter.

Vandaag ben ik tegen twaalven naar Tolga gereden. Yvonne was er ook weer en met z'n 2en hebben we de Nederlandse Hanneke Scheepers binnen zien komen. Zij doet mee aan de 400 km. Tolga is een verplicht rustpunt voor de deelnemers van de 400 km, ze moet hier min. 8 uur rusten. De deelnemers van de 600 km hebben 2 verplichte rustmomenten van 8 uur: 1 in Søvollen en 1 in Tynset.

Hanneke Scheepers arriveert bij Checkpoint Tolga.
 

Niet veel later arriveerde ook de waarschijnlijke winnaar van de 600 km: Robert Sørlie. Hij ging gelijk door naar de eindfinish in Røros, nog een uurtje of vijf met de slee.

Aankomst Robert Sørlie.
En vertrek Robert Sørlie.
Op dit moment is Mel Andrews onderweg van Grimsbu naar Tynset, waar ze om half 10 vanavond verwacht wordt. Dan is het minimaal 8 uur rusten voor haar, dus zou ze morgenochtend rond 8 uur in Tolga kunnen zijn. Ik blijf diepe bewondering hebben voor alle deelnemers, een uurtje op zo'n hondeslee is superleuk, maar 4 dagen achter elkaar met 2 x 8 uur rust is een hele prestatie!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten