Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 27 oktober 2013

Druk weekje

De sneeuw, die vorige week zaterdag viel, begon in de nacht van maandag op dinsdag te smelten. In de ochtend ging de temperatuur echter weer omlaag en begon het even later weer te sneeuwen. Het heeft de hele dag tot 4 uur 's middags nog gesneeuwd en toen lag er weer 10 cm. In de loop van de avond ging de temperatuur weer fors omhoog. Toen ik na de koorrepetitie naar huis reed, was de sneeuw al flink aan het smelten, waardoor het autorijden wat minder leuk was. Rijden door die papsneeuw is niet echt je van het. Woensdagochtend was de meeste sneeuw verdwenen. Gisterenochtend (zaterdagochtend) was het weer een beetje wit, maar de temperatuur was overdag weer boven nul. De winter laat nog even op zich wachten.
Schaapjes in de sneeuw rond ons huis.
 Wij wonen hier dus på landet (op het platteland) en dat heeft soms zijn voordelen, maar ook wel eens zijn nadelen. Voordelen: het is hier heerlijk rustig, je kunt de stilte soms horen. We wonen in een leuk huis met een schitterend uitzicht. We hoeven maar 5 - 10 minuten te rijden met de auto, en we zitten in de bergen.
Maar nadelen zijn er natuurlijk ook, ook al moet ik wel zeggen dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. De nadelen: we wonen aan een grusveg (een gravelweg), die vooral in deze periode en in het voorjaar, als de sneeuw smelt, een flinke modderpoel is. Het heeft totaal geen zin al de modder van je auto te wassen, want de eerstvolgende keer dat je richting Vingelen rijdt, zit de auto er weer helemaal onder. Nu is er vorige week zaterdag aan de weg gewerkt en daardoor zijn sommige stukken nog erger. Voorzichtig in de 1e versnelling al zwemmend door de modderberg, zeg maar. Nog een nadeel: je zit soms wel erg ver bij voorzieningen vandaan. Vorig jaar brak de spoiler van Matjo's auto spontaan af. Later hoorden we dat dit een fabricagefout was en dat we het gratis konden later repareren bij de Renaultdealer. Alleen zit hier de dichtstbijzijnde Renaultdealer in Trondheim, 3 uur rijden bij ons vandaan.

Dus hebben Matjo en ik er maar een dagje Trondheim van gemaakt. Afgelopen vrijdag zijn we, zodra Loreena opgehaald was om 7.45 uur, weggereden. Eerst hebben we mijn auto afgeleverd bij de garage in Tynset voor een nieuwe knalpijp (jawel, hij zit er op nu, ze hadden de goeie maat besteld dit keer). En daarna richting Trondheim. Een mooie rit, dat wel. Matjo  had om 11 uur een afspraak bij de garage. We waren mooi op tijd, totdat we er bijna waren. De E6 bleek opgebroken te zijn en er was totaal niet aangegeven hoe je verder moest. Dat werd dus zoeken. Gelukkig heeft Matjo een iPhone, die we gebruikt hebben om alsnog bij de garage te komen. Maar het was een flinke puinhoop op de E6 daar.

Na de auto te hebben afgeleverd, zijn we met de bus naar het centrum gegaan. In de bus werd op een scherm de eerstvolgende 3 haltes aangegeven en bij elke halte werd de naam van de halte ook nog omgeroepen. Goed systeem! Bussen reden af en aan, dus je hoefde nooit lang op een bus te wachten. We zijn bij een brug uitgestapt en zijn eerst het oude gedeelte ingelopen. Volgens hetgeen ik op internet gelezen had, zou dit een leuke buurt zijn met winkeltjes en restaurantjes. We hebben inderdaad een paar leuke restaurantjes gezien en in een leuk koffiehuisje hebben we een dubbele cappucino gedronken. Maar de hoeveelheid winkeltjes viel tegen. De buurt was wel leuk, met houten huizen geschilderd in vrolijke kleuren.

De Gamle brua (oude brug)

Øvre Bakklandet.
We zijn vervolgens naar de Nidaros Kathedraal gelopen. We hebben eerst rondgekeken de winkel van de Kathedraal, waar ik een mooi kruis heb gekocht. Daarna zijn we de kathedraal ingegaan. Hij was weer net zo indrukwekkend als een jaar geleden, toen we hier waren met Tino en Loreena.

Toren van de Nidaroskathedraal.
 Na de kathedraal zijn we het centrum in gelopen. Hier en daar wat winkels bekeken en nog wat gegeten in een restaurant en toen was het tijd om weer terug te gaan met de bus naar de garage om de auto weer op te halen.

De spoiler was netjes vervangen en was/is nu het enige blinkende onderdeel aan de hele auto (de rest zat en zit nog steeds onder de modder). We zijn naar de XXL gereden, die daar vlakbij was. De XXL is een hele grote winkel die bijna alles wat er op het gebied van sport, vrije tijd en jachte te krijgen is, verkoopt. We hebben voor Tino een grote emmer Muscle Gainer meegenomen. Daar maak je een shake van, die je drinkt als je klaar bent met trainen. Verder heeft Matjo een mooie noorse trui gekocht en voor ons beiden nog wat duurder wollen ondergoed. Je merkt heel goed dat dit duurdere spul van betere kwaliteit is. Het zit gewoon veel lekkerder en prikt tenminste niet, zoals dat goedkope spul van de Europris.
De XXL zat in een winkelcentrum en daarom hebben we de andere winkels ook nog maar met een bezoekje vereerd. Echt op zijn Nederlands: kijken, kijken, en niet kopen. Tja, als je verder niks nodig hebt.

Tino moest vrijdag om 14 uur bij de tandarts in Tolga zijn. Hij had gelukkig de vrijdagmiddag vrij (elke oneven week), dus dat kwam goed uit. Helaas moest hij daarna tot half 4 wachten, voordat hij met de taxi naar huis kon. Loreena had 's avonds een uitvoering met het Skolekorps, met daar achteraan een feestavond. Zij is om 10 over 5 door de taxi opgehaald, die haar heeft afgezet bij Vidarheim in Tolga. Wij waren tegen achten weer thuis en Matjo en Tino hebben haar tegen elven weer opgehaald. Ze vond het het saaiste feest ooit, zei ze toen ze thuis kwam.

 Gisteren (zaterdag) zijn we met z'n vieren naar Tynset gereden. We hebben voor Tino en Loreena ook nog het dure wollen ondergoed gekocht, dus we kunnen er tegen de komende winter.

Afgelopen week zijn Danielle en ik bezig geweest met het tv-kastje. We zijn naar Tynset gereden en hebben daar verf gekocht en bijpassende knopen voor het zitkussen. In de werkplaats hebben we stof uitgezocht voor het zitkussen, dus aankomende week kunnen we een keer aan de slag om van het saaie kastje iets moois te maken. We hebben besloten om voorlopig een stuk of 3 meubelstukken op te knappen en het dan te koop aan te bieden via internet. Als er vraag naar is, gaan we verder, anders dus niet.

De meditatiecursus gaat goed. Ik had afgelopen woensdag zelfs 5 mensen. De buurvrouw, die zich wel aangemeld had maar niet was komen opdagen, bleek autopech te hebben gehad. Ze was bij haar hytte en had daar geen mobieldekking, dus ze kon me ook niet bellen. Ook de yogales op woensdagavond gaat nog steeds als een speer wat bezoekersaantallen betreft. Nu de maandagavond nog.

Alvast wat Halloweenstemming in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten