Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 7 november 2013

Koning Winter is gearriveerd

De dagen gaan vlug voorbij, je bent zo weer 2 weken verder na het laatste blog.

Eerst de yogalessen. De afgelopen 2 maandagavonden had ik beide avonden 7 mensen voor de yoga. Vorige week woensdagavond waren er 13 en gisterenavond 5. Dat was ineens heel rustig, maar ook wel weer leuk. Met een kleinere groep is de les intensiever dan met een grotere groep. We hebben deze week de maangroet geoefend en iedereen was er erg positief over.

De maangroet.
Koning Winter is weer langsgekomen en ik geloof dat hij een tijdje blijft hangen. Vergeleken met Tolga, is het hier op Haugli lekker wit. In Tolga ligt nog haast niets. Grappig dat 200 meter verschil in hoogte zo'n verschil kan hebben op het weer. De temperaturen zijn nu ook overdag net beneden het vriespunt hier boven, in Tolga zijn de temperaturen nog in de plus.

Ons huis in wintertooi.
De weg voor ons huis.
Ik heb meelballen opgehangen op en rond de veranda voor de vogels. Sindsdien hebben we behoorlijk wat bezoek van gezellige kool- en pimpelmeesjes en sinds een paar dagen ook van een meneer Specht. Ik heb de vensterbanken maar wat leeggehaald binnen, want de katten vinden al die vogels ook erg interessant.

De meelballen voor de vogels.

Gezellig koolmeesje
Luna op vogeljacht, ze heeft ze nog niet kunnen vangen.
Meneer Specht.
Hier zit hij op de veranda.
 Vorige week donderdag zijn Danielle en ik verder gegaan met het kastje. Het staat ondertussen in de grondverf en vandaag gaan we weer verder. In onze kelder staat nog een oude kast van de buren, die we mogen hebben om op te knappen. En ook een wederzijdse noorse kennis heeft nog wat staan voor ons, wat we gratis op kunnen komen halen. We hoeven ons de komende tijd niet te vervelen wat dat betreft!

Afgelopen zaterdag zijn Danielle en ik naar de veiling in Galaaen geweest. Galaaen ligt tussen Os en Røros in en dit was de laatste veiling van dit jaar. Ik was nog maar 1 keer op een veiling geweest, vorig jaar zomer in Hodalen en dat was maar kort. Dit keer zijn we de hele dag gebleven. Erg leuk om mee te maken. Alles wordt per opbod verkocht. Meubels hebben we niet gekocht, want die gingen voor te hoge bedragen weg. We moeten er rekening mee houden dat we ze nog moeten opknappen en dan weer door verkopen. Danielle heeft nog wel een doos met lijsten voor een prikje kunnen kopen (ze heeft ook een lijstenmakerij) en ik kon een mooi wit tafellaken met borduursel voor weinig kopen. Al met al was het een gezellige dag.

Zondag zijn we naar Savalen gereden om een eind te gaan wandelen met een Nederlands stel, dat volgend jaar in deze omgeving gaat wonen. Hij gaat in februari beginnen bij de bakkerij in Tynset en zij en de 2 kinderen komen later. Ze waren hier om een huis te zoeken. Tino en Balto waren ook meegegaan en we hebben een lekkere lange wandeling gemaakt. Achteraf een beetje te lang voor Balto, want de rest van de dag was hij bijna niet meer van zijn plek te krijgen. Tja, de oude baas wordt in februari alweer 10 jaar en dat is behoorlijk oud voor zo'n grote hond. Hij begint wat stijf te worden nu, maar voor de rest is hij nog net zo enthousiast als toen hij jonger was.

Matjo zit deze week weer 3 dagen in Zweden voor zijn werk. Hij is dinsdagochtend heel erg vroeg vertrokken en komt vanavond rond half 10 weer thuis. Dat betekende voor mij veel heen en weer rijden. Want Tino en Loreena zijn dinsdagavond begonnen met de Traffikalt Grunnkurs, oftwel de basiscursus verkeer. Deze wordt gegeven in Tynset en die moet je eerst doen en dat mag je rijlessen gaan nemen. De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. Twee keer in de week, op dinsdag- en donderdagavond van 18 tot 20.30 uur. Helaas is het openbaar vervoer niet bepaald afgestemd op deze tijden, dus zijn Loreena en ik dinsdag om kwart voor 4 weggereden vanuit Vingelen naar Tynset, om daar Tino op te halen, die met de bus van kwart voor 4 vanuit Alvdal was gekomen. We hebben wat gegeten in Domus Kafé en tegen zessen heb ik ze afgezet bij de verkeersschool. Toen maar eerst naar huis gereden, want de koorrepetitie begint om 7 uur en het was net 6 uur. 20 minuten thuis geweest en toen richting Tolga voor de koorrepetitie. Om kwart over 8 weer richting Tynset en toen naar Alvdal om Tino weer terug te brengen. Om 10 uur waren Loreena en ik weer thuis. Vanavond hetzelfde liedje, alleen dan geen koorrepetitie. Even druk, dus, maar het is maar voor 5 keer en dan is het leed weer geleden.

A.s. vrijdagavond begint de Korvake in Røros. Een groot koorevenement, waar koren uit de hele regio aan meedoen. Ook zaterdag is er de hele dag wat te doen, maar daar heb ik me voor afgemeld. Vrijdag ga is wel. Eerst om 5 uur melden in Røros Hotel, dan wat eten met zijn allen en dan een concert in de kerk van Røros, ieder koor heeft 10 minuten. Marieke, uit Koppang, is er ook, samen met Marcel, want zij zingt in het koor van Koppang. Gezellig!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten