Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 25 november 2013

Drukke week

Er is weer vanalles gebeurd vorige week. We beginnen met de dinsdagavond. Toen is er bij de familie Pijl een dochter geboren, Silje heet het kleine meisje. We hoorden het woensdagochtend. Iedereen erg blij natuurlijk. Helaas hoorden we vrijdagavond dat Eleonie met Silje donderdag naar het ziekenhuis in Elverum moest. Silje viel teveel af, omdat ze niet genoeg at. Vergelijkbaar met het zoontje van de contactlerares van Loreena in de 8e en 9e klas. Die had hetzelfde. Akelig nieuws. Nu maar veel positieve gedachten en energie richting kleine Silje sturen en hopen dat het snel weer beter gaat met haar.

Woensdag en donderdag had Loreena probeerdagen op de Nord-Østerdal Vidergående school in Tynset. Ze had gekozen voor de muziek-dans-drama richting en heeft het geweldig naar haar zin gehad. Haar keuze is nu gemaakt: ze gaat naar Tynset! Nu maar hopen dat het resterende schooljaar snel gaat voor haar, want leuk heeft ze het niet op school. De week daarvoor is er weer iets vervelends gebeurt en ze raakt haar motivatie om naar school zo zachtjes aan helemaal kwijt. Ben inmiddels ook weer op school geweest om hierover te praten. Omdat Loreena vorige week 2 dagen weg was en de leraar 2 dagen allerlei vergaderingen had, is het er nog niet van gekomen om actie te ondernemen. Hopelijk gaat dat deze week gebeuren.

Het contract voor de yogastudio is weer voor een half jaar verlengd, tegen dezelfde voorwaarden. Dus ik kan weer een half jaar verder. Ik ben vorige week ook nog even langs meneer Knut gegaan en het bleek dat de papieren die ik 2 weken daarvoor bij de receptie had afgeleverd voor hem, daar 2 weken hadden gelegen. Vandaar dat hij nog niet gereageerd had op mijn mail. Maar als het goed is, wordt de financiële steun deze week op mijn rekening gestort! Ben benieuwd, want je weet het maar nooit hier.

Vrijdag was het dan Tino's 18e verjaardag. Bijna niet te geloven dat dit lieve klein babietje

nu deze knul geworden is:





Tino zou vrijdag tot half 1 school hebben, maar hij besloot om de bus van half 4 te nemen. Er was nog een andere leerlinge jarig en ze hebben er met z'n allen een gezellige middag van gemaakt. Zo had ik tijd om een chocoladetaart te bakken en nog wat muffins. De taart was iets meer werk dan ik dacht. Maar hij was op tijd klaar. 's Avonds hebben Loreena en ik pizza's gemaakt met voor ieder zijn favoriete beleg erop. En om 19 uur stond de 1e visite voor de deur: Hein en Danielle, met zelfgebakken stroopwafels. Tegen half 9 arriveerden Peter, Ingrid en Femke en even later kwam ook Dennis binnenvallen. Allemaal heelhuids aangekomen over de gladde wegen richting Vingelen. Het werd een gezellige, Nederlandse verjaardag. Er is namelijk verschil tussen de Nederlandse en Noorse manier van verjaardag vieren. De Noorse manier vind ik zelf iets formeler.

Zaterdag was het kerstmarkt in Øversjødalen. Matjo ging mee voor de gezelligheid en we zijn om 9 uur weggereden over dezelfde gladde wegen. Eerst langs de yogastudio om de spullen op te halen. We arriveerden om 10 uur bij het Samfunnshus in Øversjødalen. Er was een paar grote tafels naast elkaar weggezet voor Ingrid, Danielle en mij. De Nederlandse tafel dus. Het werd niet erg druk, maar toch nog wat verkocht. En het was erg gezellig.

Ingrid en ik stallen onze spullen uit.
Daniëlle is ook gearriveerd.
 


Sjoelman Peter.
 

Kerstman Matjo.  

Zondag zijn Matjo en ik naar de Alternatieve Beurs in Lillestrøm geweest. Matjo had Tino zaterdagavond teruggebracht naar het internaat en Loreena had geen zin om mee te gaan naar Lillestrøm, die vond het wel lekker, een hele dag het huis voor haar alleen.
We zijn om 8 uur weggereden en kwamen om half 1 aan bij het beursgebouw. We hebben lekker uitgebreid rondgekeken, een heleboel folders meegenomen en nog wat dingen gekocht. Om 4 uur hadden we het wel gezien en zijn we weer teruggereden. Om half 9 waren we weer thuis. In Vingelen had het de hele dag gesneeuwd, zodat er nu een laag van ongeveer 10 cm lag. Lekker, want sneeuw isoleert, en zo heb je minder kans dat de waterleiding bevriest.

Vandaag even geen yoga. Vanavond heeft Loreena een concert met de cultuurschool, waar we natuurlijk naar gaan kijken. En daarna rijdt ik naar Os voor een extra repetite met het Os mannenkoor, want a.s. vrijdagavond is het kerstconcert al. Time flies when you're having fun :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten