Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 14 oktober 2013

Op bezoek in het ziekenhuis en verjaardagsfeestje

De herfstvakantie is weer voorbij, dus weer vroeg het bedje uit elke morgen. Matjo heeft Tino zondag begin van de avond weer teruggebracht naar het internaat in Alvdal. Tino had een hoop spullen mee naar huis genomen de week daarvoor, o.a. zijn versterker en gitaar, en dat moest nu natuurlijk allemaal weer terug. Het is weer even wennen dat hij weer terug is, het is gelijk een stuk stiller in huis.

Vrijdag ben ik met de kids boodschappen gaan doen in Tynset. Na afloop zijn we op bezoek geweest bij Peter, die toen nog in het ziekenhuis lag. Het ging gelukkig een stuk beter. Hij heeft een schimmelinfectie in zijn slokdarm en dat was dus de oorzaak dat hij zijn eten niet binnen kon houden. Hij heeft de hele week vloeibaar voedsel gekregen, waar hij gelukkig een stuk van opknapte. De onderzoeken wezen verder uit dat er geen sprake was van kanker, waar velen van ons toch wel een beetje bang voor waren. Zonet las ik het bericht van Ingrid op Facebook, dat Peter vandaag weer naar huis is. Nu maar lekker aansterken, want 20 kg in 5 weken tijd afvallen is niet niks. Al met al hebben we ruim een uur in het ziekenhuis doorgebracht. Tegen het eind kwam Ingrid en zijn wij weer naar huis gegaan. Balto moest namelijk ook nog uitgelaten worden!

Zaterdag heb ik flink doorgewerkt om de website van de yogastudio (www.avasthana.no) weer helemaal up-to-date te maken. Om 4 uur 's middags zijn we naar Glåmos gereden, waar we waren uitgenodigd voor de verjaardag van Mel, onze engelse hondesleerijdstervriendin. We kwamen gelijktijdig aan met een drietal mensen uit Oslo, die bij Mel en Nigel al eerder puppies hadden gekocht. Eén van hen bleek een Columbiaanse Noor te zijn, hij was als 10 maanden oude baby geadopteerd door noorse ouders. De Oslogangers hebben het eten bereid en we hebben gezellig gegeten. Terwijl we aan het eten waren, arriveerde Gary, een engelse schaapscheerder. Hij komt al 10 jaar lang elk jaar een paar maanden naar Noorwegen om hier schapen te scheren en gaat na afloop weer terug naar Engeland. Ook de noorse buren kwamen nog, dus het was een multicultureel gezelschap, waar afwisselend engels en noors gesproken werd. Iets over half 11 zijn we weer naar huis gegaan, na een gezellige avond.

Het weer is hier nog steeds uitstekend, vooral de laatste dagen hebben we niets te klagen. Zon, strakblauwe lucht en de temperatuur varieert van iets onder nul 's morgens vroeg tot een graad of 12 eind van de middag. Tolga lag vandaag het grootste gedeelte van de dag in de mist, terwijl we hier op "hoogte"  (750 m)een mooie blauwe lucht hadden. Tegen het eind van de week worden er wel lagere temperaturen verwacht. Het gaat dan ook overdag vriezen. Afgelopen week hebben we ook het noorderlicht weer gezien. Volgens Storm.no/nordlys zouden we vanavond ook het noorderlicht kunnen zien, ben benieuwd! Het blijft een fascinerend verschijnsel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten