Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 26 november 2010

"Nieuwe" parketvloer

De vloer is klaar. Vanmorgen om 7.45 uur stonden de mannen van Telewood vloeren voor de deur en om 14.30 uur was de klus geklaard. We waren rijkelijk aan de laten kant om de vloer opnieuw te laten behandelen en dat was vooral in de keuken goed te zien. Ook hebben we in het verleden een kat gehad, die plaste op plaatsen waar dit niet de bedoeling was. Ook die plekken waren helaas heel goed te zien. Nadat de vloer helemaal kaal was geschuurd, kwamen de mannen met het voorstel om i.p.v. blanke olie, de vloer te behandelen met antiekolie. Dit zou zorgen voor een donkere kleur, waardoor die hele kale plekken en die plekken van de kattenurine of helemaal weg zouden vallen of veel minder op zouden vallen.

Dit was wel even helemaal omschakelen. We waren natuurlijk uitgegaan van een lichte vloer en dit zou heel anders worden. Ik had er gewoon buikpijn van. Maar na een intensief telefoontje met Matjo hebben we toch besloten voor de donkere antiekkleur te gaan. En het resultaat mag er wezen! De vloer is niet zo donker geworden als ik in eerste instantie gedacht (en gevreesd) had en ik moet zeggen: ik vind het erg mooi geworden.

De rest van de dag en morgen de hele dag leven we even boven, want we mogen er minimaal 24 uur niet over lopen. Maandagavond komen de meubels er weer in, ben heel benieuwd hoe het eruit zal gaan zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten