Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 7 juni 2014

Ongelukje en filmpjes van Tolga en Vingelen

Afgelopen maandag had Tino een ongelukje. Hij was een rondje gaan fietsen in Alvdal en toen hij terugkwam, vergiste hij zich een beetje. Hij dacht dat hij richting een hellinkje fietste, maar dit bleek een muur van een kleine meter hoog te zijn. Dus in plaats van dat hij een hellinkje af reed, knalde hij met zijn fiets een kleine meter naar beneden en sloeg over de kop. Gelukkig gebeurde het op het terrein van de school/internaat. Hij had wat schaafplekken en bij aankomst op zijn kamer, vond hij dat zijn sleutelbeen er een beetje vreemd uitzag. Hij is vervolgens hulp gaan halen en de internaatwacht is met hem naar het ziekenhuis in Tynset gereden. Daar is een röntgenfoto gemaakt en bleek zijn sleutelbeen gebroken te zijn. Dat wordt dus 6 weken geen krachttraining voor hem, want hij moet 6 weken rust houden van de dokter. De rekeningen voor het ziekenhuis zijn inmiddels al binnen: 340 kronen voor het praatje met de dokter en 224 kronen voor de röntgenfoto.

Verder heeft Tino, ondanks het stijve gevoel rond zijn sleutelbeen, een topweek achter de rug. Dinsdagavond is hij met de meiden van zijn klas gaan eten bij de Italiaan in Tynset en van donderdag op vrijdag is de hele klas naar Trondheim geweest, onder begeleiding van zijn contactlerares Else en de paardrijlerares. Hij is daar naar een wetenschapsmuseum, de kathedraal en een drafbaan geweest. Verder nog geshopt en ze hebben overnacht op een camping in hutjes 20 km buiten Trondheim.

Hier wat foto's die Tino genomen heeft tijdens die dagen:

Else, de contactlerares van Tino, met haar vikinghelm die ze van haar leerlingen had gekregen.
Detail van de Nidaroskathedraal in Trondheim.
In het wetenschapsmuseum.
Uitzicht over Trondheim vanuit het restaurant, waar de klas ging eten.
Afgelopen dinsdag was het zover: de helicopter van het tv-programma "Fly med oss" (vlieg met ons mee) vloog over Tolga en Vingelen. Er was een hele happening georganiseerd bij de nieuwe skischansen in Tolga. O.a bijna alle leerlingen van Tolga skole waren er, de kinderen van de barnehage en een aantal burgers van Tolga. De helicopter arriveerde 12 minuten te laat, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik was er niet bij, maar Loreena wel. Ik heb wat foto's van Sindre Riise geleend:

De meiden van de 10e klas op 1 van de kleinere van in totaal 4 skischansen
Alle 4 de nieuwe skischansen van Tolga.
Daar is de helicopter.
Sindre Riise heeft nog een mooie foto van Loreena gemaakt.
En dit zijn de filmpjes, waarvan gedeeltes tijdens het tv-programma zijn uitgezonden:

Filmpje van Tolga:
http://www.tv2.no/v/819174/

Filmpje van Vingelen:
http://www.tv2.no/v/819239/

Verder veel gewerkt afgelopen week. Woensdag van 10 tot 17 uur bloemen verkocht op het parkeerterrein voor Malmplassen in Tolga en daarna van 18 tot 21 uur nog in de Yogastudio. Eerst de meditatiegroep en daarna nog een yogales. Ik kan goed merken dat het bijna zomer is, want veel klanten waren er niet.

Donderdag de wekelijkse boodschappen gedaan en vrijdag moest ik om half 9 weer bij Malmplassen staan, waar ik werd opgepikt door Thor Arne. Tot 18 uur in Røros gestaan met de bloemen en planten en om half 8 was ik weer thuis. Vandaag, zaterdag, van 10 tot 15 uur in Tynset in de bloementent en dan is het nu weekend.

Morgenavond gaan we naar het 30-jarig huwelijksfeest van Peter en Ingrid in Kåsa.  En 12 juni heeft Loreena haar mondelinge examen, waarna ze 's avonds een afsluitingsfeest heeft met de hele klas in de Fjellstue in Hodalen, met overnachting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten