Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 15 september 2014

Lokalmatdag Tolga en Loreena's verjaardag

Hoog tijd voor een update!
Ik ben nu 2 weken bezig met het winkeltje. Er is nog niet veel klandizie, maar het bezig zijn bevalt met wel. Ik heb al heel wat spulletjes gemaakt en heb me nu aangemeld voor het Mandalpotetfestival in Alvdal a.s. zaterdag om daar met een stand te gaan staan. Ik ben heel benieuwd wat mensen van de spullen vinden en of ze het ook willen kopen!

Bij 1 van de kasten in de winkel/yogastudio, vol met spullen.
 De yogalessen zijn nog erg rustig, maar ik hoor veel mensen zeggen dat ze in oktober weer willen beginnen. Ik ga na de herfstvakantie (hier van 4 t/m 12 okt) op maandagavond 8 weken lang een yogacursus geven in Os, net als in het begin van het jaar. Dus blijft alleen de woensdagavond nog over voor yogalessen in Tolga. Als iedereen echt na de herfstvakantie gaat beginnen, is mijn zaaltje misschien wel te klein. Misschien moeten er dan 2 lessen op 1 avond komen: 1 van 17.45 tot 19.15 en 1 van 19.30 tot 21.00. We zullen het zien.

De afgelopen 2 weken hebben we met het koor geoefend voor de Lokalmatdag in Tolga op 13 september. En we zijn ook al begonnen met het oefenen voor het Sørsamisk Kulturfestival op zaterdag 27 september. Dat wordt weer een aparte belevenis. De muziek is in ieder geval apart.

Gisteren, 13 september, was het dan voor de 4e keer Lokalmatdag in Tolga, een soort braderie met alleen maar lokaal geproduceerd voedsel. De stands staan op de erven van verschillende boerderijen rond de Gamle gata (het oude straatje) in Tolga. Er was dit jaar heel veel aandacht besteed aan de sfeer. Een aantal Tolginger voerden op straat kleine toneelstukjes op, erg leuk. Ook Sneppen was natuurlijk weer van de partij. Eerst vrijdagavond in Malmplassen, waar de Egil Storbekkenprijs en 2 jongerenprijzen werden uitgedeeld. Wij mochten de avond afsluiten met 2 liedjes uit ons zomerconcert, waarvan 1 liedje gecomponeerd was door Egil Storbekken. De volgende dag stonden we weer met koffie en gebak in de Dølgarden. Daar was dit keer ook een podium gebouwd, waar diverse artiesten en gezelschappen op traden. Het was een supergezellige dag weer.

Gamle Gata

Koffie en gebak verkopen in de stand van Sneppen.

Eén van de boerderij-erven.
Dølgarden, waar Sneppen de scepter zwaaide deze dag.

Sneppen op het podium.

Loreena had op haar verjaardag een dressuurwedstrijd op Storsteigen in Alvdal. Ze moest om 8 uur al bij Elin zijn, haar paardrijlerares. Terwijl ik in Tolga was, zijn Matjo en Tino naar Alvdal gereden om naar Loreena te kijken. Daarna zijn ze naar Tynset gereden, om de verjaardagstaart op te halen bij Bakkerij Waagans. Daarna zijn ze even naar Tolga gereden om naar mij te komen kijken en tegen 3en zijn ze Loreena weer op gaan halen. Loreena is geëindigd op de 2e plaats, dus dat was hartstikke goed!



Thuisgekomen, heeft ze alvast cadeau's gekregen van Matjo en Tino en toen ik thuis kwam rond kwart voor 5 kreeg ze het laatste cadeau. 
Een bord van PIP-studio.
En een hip shirt.
 's Avonds kreeg ze ook haar 1e rijles, want vanaf je 16e mag je hier gaan oefen rijden met één van je ouders als rij-instructeur. Het viel niet tegen, volgens mij heeft ze er wel gevoel voor.


Filmpje!
Ook nog maar een filmpje van Tino.
 Zondag hadden we zo'n beetje alle Nederlanders uitgenodigd die we kennen hier in de omgeving. Bij elkaar kwamen er zo'n 25 Nederlanders. Het was werkelijk superweer, dus we konden het heerlijk buiten vieren. Het was een gezellige boel, er werd afgewisseld tussen de veranda en het grasveld en op het laatst speelde Henk nog wat liedjes op de gitaar van Tino. Om 14 arriveerde de 1e visite en tegen zevenen gingen de laatsten weer op huis aan.





Meer foto's onder link Foto's en filmpje september 2014.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten