Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 10 januari 2012

Noorse les

Gisteren is er zon 20 cm sneeuw bijgevallen, het heeft bijna de hele dag gesneeuwd en er ligt nu 50-70 cm. Ook vandaag sneeuwt het weer. Van andere Nederlanders heb ik al foto's gezien dat ze aan het langlaufen zijn (dat heet hier gewoon skien) en het begint bij mij toch ook wel te kriebelen. Het lijkt me namelijk erg leuk dat ook te gaan doen. Maar dan moeten er eerst skies e.d. aangeschaft worden. We weten nog steeds niet hoeveel Matjo nu eigenlijk precies netto in de maand krijgt en dat willen we even afwachten. Hopelijk weten we eind deze maand meer.

Loreena en ik zijn gisteren aan het eind van de middag flink bezig geweest met sneeuw scheppen. Ik had al een paadje gemaakt van de voordeur rond het huis naar de achterdeur en Loreena heeft ook nog de hele oprit gedaan. Flinke meid hoor! Ze is nu ook begonnen met een blog, waarop ze haar ervaringen hier als puber in Noorwegen beschrijft. Ze is nog maar net begonnen, voor degenen die belangstelling hebben is dit de link naar haar blog: www.loreenavanliere.blogspot.com.

En dan zouden we gisterenavond de 1e noorse les hebben. De les zou om 19.00 uur beginnen en toen we aankwamen om 5 voor waren Peter en Ingrid en Hein en Danielle al gearriveerd. Ze stonden buiten te wachten, want het Vidarsheim was nog niet open. Even later kwam Yvonne aangelopen, ze was helemaal van de berg (ze woont bovenop) af komen lopen. Bewonderenswaardig, want ze heeft het flink in haar rug. En even later kwam ook Miranda nog aanrijden. Theo zou wat later komen. Zo stonden we gezellig met elkaar te praten en te wachten en om 19.15 uur was de leraar er nog steeds niet. Ingrid heeft toen Dorthe van de gemeente gebeld, zij had het georganiseerd. Die zei: dat is dom, dan is hij het vast vergeten. Toen hebben we maar besloten om bij ons koffie te gaan drinken. Miranda is terug naar huis gereden, want Dorthe zat op haar kinderen te passen en Theo is in plaats van naar het Vidarsheim naar ons huis gereden, wat overigens eerst het huis van Theo en Yvonne was. Het was erg gezellig en om 21.00 uur is iedereen weer naar huis gegaan. We horen nog wel wat volgende week de bedoeling is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten