Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 28 juli 2015

Olsok en Nederland

Vorige week was het dus weer Olsokweek in Tolga Kommune. Ik heb er niet echt veel van mee gekregen. Maandag en woensdag heb ik nog gewerkt in de bloementent. Dinsdag heb ik al nog een aantal mandalatekeningen ingelijst voor de minitentoonstelling op donderdag. Donderdag had ik dus een kleine tentoonstelling van een aantal van mijn mandalatekeningen. Helaas was het de hele dag nogal regenachtig, dus er kwamen niet veel mensen kijken.


Dinsdag werd ik gebeld door Helga Storbekken, de gallerihoudster van Gallerie Tøysentralen in Tolga. Donderdagmiddag om 17 zou er een modeshow plaatsvinden van Gunhild Bakken. Gunhild woont in Tolga en ontwerpt leuke, edgy kleding. De kleding zou worden geshowd door lokale modellen. Helga vroeg of Loreena en ik zin hadden om ook model te zijn. Daar zeiden we geen nee tegen, en dus waren op donderdag om half 4 in de Tøysentralen om de kleding aan te doen en daarna werden we voorzien van een stoer kapsel en werden onze ogen mooi opgemaakt. In totaal waren er 10 plaatselijke modellen, waaronder ook Daniëlle. We waren allemaal best nerveus, maar het ging harstikke goed. Er waren behoorlijk wat mensen (voor Tolga) op af gekomen. We deden eerst een rondje door de gallerie en daarna in optocht naar buiten over straat. Het was gelukkig droog, maar erg warm was het niet met een graad of 9. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Rondje door de Gallerie.
 

Achter elkaar.

Opstellen op een rij.

En toen naar buiten.





Nog even poseren voor de groepsfoto.
Vrijdagmiddag nog even een uurtje met Karl Otto doorgebracht in het Caltex Kaf'e en zaterdag de koffers pakken. We werden op de valreep nog uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van de buurvrouw in hun hytte. Er zou ook een wandeling zijn, maar we hebben dit keer de uitnodiging afgeslagen in verband met de reis naar Nederland de volgende dag.

Zondag heeft Matjo ons naar Gardermoen gebracht. We vlogen keurig om 19 uur vanaf Gardermoen en na een voorspoedige vlucht landden we keurig op tijd op Schiphol. Robbert stond ons bij de parkeerplaats al op te wachten en heeft ons netjes om 23.15 uur bij mijn moeder voor de deur afgeleverd. Bij deze nogmaals bedankt! Na eerst gezellig bijgekletst te hebben met moeders en broer Francois, lagen we rond half 1 op bed.

Maandag zijn we naar Bergen op Zoom geweest om wat inkopen te doen. Aangezien het nogal regende, was het niet druk in de binnenstad. Vandaag (dinsdag) staat Middelburg op het programma. Zus Marga werkt daar bij kledingwinkel Prosecco en we gaan haar opzoeken op haar werk en daarna nog even het centrum doorslenteren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten