Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 1 september 2013

De grote verhuisdag

Nee, niet van ons, want wij zijn niet van plan de komende tijd weer te verkassen. Gisteren was het de grote verhuisdag van Peter, Ingrid en Femke. Ze verhuisden van Øversjødal naar Kåsa. Er waren flink wat hulptroepen aanwezig, 13 mensen in totaal, met 6 auto's en 3 aanhangers (waarvan 1 veewagen). Helaas werkte het weer niet erg mee, 's middags kwam het met bakken de lucht uit. Maar dat mocht de pret niet deren. De dag begon rond 9.30 uur in Øversjødalen, waar Matjo en ik verwelkomt werden door Peter en Nico. Nico was de 1e van de hulptroepen die gearriveerd was. Even later vielen ook Hein en Danielle, Femke, Dennis en Remco binnen. Danielle en ik hebben de laatste spullen uit de keukenkastjes nog ingepakt en zijn toen gaan schoonmaken. De mannen zijn gaan sjouwen. Tegen 11 uur (geloof ik) waren alle auto's en aanhangwagens vol en konden we richting Hovland in Kåsa. Daar stonden Ingrid en Eleonie ons op te wachten. Eleonie verzorgde de catering, want sjouwen met een 6 maanden zwangere buik is niet echt aan te raden.

Eerst maar aan de koffie, met chocoladekake (door mij gebakken) en verse muffins (door Eleonie gebakken). Daarna alle auto's en aanhangwagens leeggemaakt. Toen weer een bak koffie en vervolgens weer terug naar Øversjødalen. Daar zijn Danielle en ik verder gegaan met schoonmaken en hebben de mannen weer alles volgeladen. Tegen 1 uur waren we weer terug op Hovland. Tijd voor de lunch! Eleonie had 2 soorten soep gemaakt en Danielle had nog een heleboel overgebleven lasagne (van de italiaanse avond in Bunåva) uit de diepvries meegenomen. Jan, de noorse buurman in Øversjødalen van Peter en Ingrid, had nog versgebakken kaneelbollen meegenomen, dus het was een echt feestmaal. Na de lunch de 2e lading naar binnen gesjouwd. De regen kwam ondertussen met bakken naar beneden.

En lossen maar!
 

Nadat alle meubels en dozen op de bestemde plekken waren gezet, is iedereen neergeploft in de woonkamer voor de laatste restjes lasagne en koffie/thee. Tegen half 4 is iedereen naar huis gegaan, moe maar voldaan. Het was hard werken, maar wel een gezellige dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten