Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zondag 2 maart 2014

Laatste week van februari

De laatste week van februari was het hier wintervakantie. Zondags begon het ineens te dooien en samen met een flinke wind, smolt de sneeuw snel weg. Ook zondagnacht, maandag en maandagnacht bleef het dooien. In het dal zie je blauwe bessenstruikjes tussen de bomen alweer en sommige stukken weiland waren al helemaal groen. Bij ons in Vingelen was er wat meer sneeuw gevallen en was het ook iets kouder, dus daar smolt de sneeuw niet helemaal weg. Het resultaat van al dat gedooi, was dat de wegen veranderden in soppige toestanden, net als het erf. En toen begon het dinsdag weer te vriezen, met als gevolg spiegelgladde toestanden.

Smeltende sneeuw op het erf.



Beneden in het dal.

En woensdagavond begon het te sneeuwen. Donderdagochtend lag er een laagje van een cm of 5 en in de loop van de afgelopen dagen is er nog een cm of 3 bijgevallen. Nog steeds geen grote hoeveelheden helaas. Vorig jaar hadden we 80 cm sneeuw, nu ligt er hoogstens een cm of 25, 30.

Afgelopen dinsdag was Matjo jarig. Hij moest gewoon werken, maar ik ben met Tino en Loreena naar Tynset gereden om wat cadeautjes te kopen. 's Avonds heb ik lekker eten klaargemaakt en Matjo kreeg nog een heleboel telefoontjes vanuit Nederland, o.a. van 2 broers van hem en van zijn wandelmaatje Piet via Skype. Erg leuk.

De rest van de week verliep rustig. Vrijdag zijn we met z'n allen weer naar Tynset gereden. De beide auto's moesten gekeurd worden (dat gebeurd hier 1 x in de 2 jaar) en daarna hebben we de wekelijkse boodschappen gedaan. Er was gelukkig niet al te veel aan de hand met de auto's. Bij beiden iets met het remsysteem. Zou dat aan de gravelwegen liggen? A.s. donderdag moet ik terug met mijn auto voor reparatie.

Gisterenavond zijn Peter en Ingrid komen eten, nog voor Matjo zijn verjaardag. We hebben het verder rustig gehouden, bij mijn verjaardag wordt het weer groot feest, hoop ik.

Loreena is nu definitief aangemeld bij de Nord-Østerdal Videregående Skole in Tynset. Je moet alijd 3 keuzes opgeven en Tynset is nr 1. Nu moeten we wachten tot begin juli en dan pas horen we of ze definitief is toegelaten. Ze heeft gekozen voor de muziekrichting en daar zijn maar een bepaald aantal plaatsen geschikbaar. Wordt ze niet toegelaten, kan ze naar school nr 2, dat zou dan Storsteigen zijn, de school waar Tino ook op zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten