Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 19 juli 2014

På ferien i vest-Norge, dag 2: Ålesund

Maandagochtend zijn we op tijd weggegaan, om de drukte i.v.m. het jazzfestival in Molde voor te zijn. Om 9.30 uur hebben we de veerpont naar Vestness genomen en zijn via Tomrefjord naar Ålesund gereden. Vorig jaar was ik met het koor ook in Tomrefjord, dus nu kon in Matjo en Loreena wijzen waar de scheepswerf was, en waar we met het koor uit Tomrefjord geoefend hadden.

Daar komt de veerpont.
Op de veerpont, met Molde op de achtergrond.
De weg langs de Tomrefjord.
Tegen elven waren we al in Ålesund. Matjo had weer een Qualityhotel geregeld. We hebben de auto in de dichtsbijzijnde parkeergarage bij het hotel gezet en zijn Ålesund in gegaan. Leuk om al die gebouwen in Art Nouveaustijl te zien.



We besloten de Storgata in te gaan, met de verwachting dat er daar wel winkels te vinden zouden zijn. Dat viel helaas tegen. De winkels bleken voornamelijk in 2 winkelcentra te zitten en verder was er hier en daar wel een winkel, maar niet echt bijzonder. We besloten toen de 418 treden te nemen die naar de top van de Akslaheuvel gingen. Vanaf daar hadden we een mooi uitzicht over Ålesund.

De Akslaheuvel midden in Ålesund.
En klimmen maar.
Uitzicht over Ålesund.
Daarna zijn we gaan inchecken in het hotel. Dit hotel bleek een erg modern hotel te zijn met een zakelijke sfeer. Toen we ons aan het installeren waren op onze hotelkamer, kwam er net een boot aan van de Hurtigruten, die precies voor ons hotelraam draaide en aanmeerde.






's Avonds hebben we in het hotelrestaurant gegeten en hebben we het verder rustig gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten