Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 8 maart 2014

Internationale vrouwendag

Afgelopen vrijdag is 1 van de koorleden van Sneppen, Duitse Nancy, getrouwd. We mochten vrijdagavond komen zingen op het feest. We werden om 18 uur verwacht, dus om 17 uur verzamelen bij Malmplassen en vervolgens naar Telstad, een seter (zomerboerderij) in Telneset, dat omgebouwd is voor feesten en logies. Eerst even inzingen in het ene gebouwtje en om 18 uur richting het feestzaaltje, waar het bruidspaar met hun gasten zat. Het waren overwegend duitse gasten, dus heeft onze dirigente alles aangekondigd in het engels. Nancy was erg blij met onze zangkunsten en heeft het laatste lied ook meegezongen. Daarna was er koffie, thee en gebak voor ons. Iemand kwam op het idee om als koor ook maar een langs Malmplassen te gaan, dat die avond de officiële opening vierde met een workshop en krokveld (dansavond met eten). Het grootste gedeelte van het koor vond dat wel een leuk idee. Dus stonden we om half 8 bij Malmplassen binnen. De burgemeester vond het een erg leuk idee en zodoende hebben we daar ook nog 3 liederen gezongen.

De weg naar huis was verschrikkelijk. In Tolga was het heel hard gaan regenen en waaien en onderweg ging de regen over in sneeuw. Het waaide ontzettend hard en ik kon de weg bijna niet meer zien. Ik kon niet harder dan 40 km per uur rijden en was blij dat ik thuis was. Thuis aangekomen alle verhalen van Tino over de beurs in Hamar aangehoord. Hij was er helemaal vol van.

Vandaag, zaterdag, was het internationale vrouwendag en dat wordt hier altijd wel gevierd. Er is elk jaar een ontbijt voor alle vrouwen in de kommune in Malmplassen. Ik ben er dit jaar voor het eerst ook naar toe gegaan. Voor 50 kronen was er een uitgebreid ontbijtbuffet. Er waren ongeveer 40 vrouwen bij het ontbijt. Na het ontbijt was er een presentatie van een mevrouw van de bedrijvendienst in Røros. Het thema was: waarom zouden vrouwen ervoor kiezen om in Tolga te gaan wonen. Ze deed het erg leuk. Na de presentatie was er nog een workshop. Er waren al wat dames weggegaan, dus er waren er nog zo'n 20 over. Die kregen allemaal een bouwpakket van Dutch Connection, een bedrijf in Røros van Josie Den Ouden, die allerlei designartikelen uit Nederland importeren en hier verkopen. Het bouwpakket bleek een kartonnen kruk te zijn, gemaakt in Nederland. Nadat iedereen de kruk in elkaar gezet had, werden ze in een kring gezet en konden we erop zitten. De kruk kan tot 200 kg dragen! In plaats van een workshop werd het een kringgesprek over de vrouwen van Tolga. Al met al was het een interessante morgen, waarop ik de yogalessen ook even onder de aandacht kon brengen. En ik ging naar huis met een leuke kartonnen kruk, altijd handig!

Vrouwendiscussie.
 Rond half 1 was ik weer thuis. Het weer was lekker, 3 graden boven nul en stralende zon. Het had dus wat gesneeuwd en alles was weer mooi stralend wit. Echt weer voor een lekkere wandeling. Er stond alleen een harde wind, maar daar lieten we ons niet door tegenhouden. Dus zijn Matjo, Tino en ik er nog even op uit geweest. We hebben Balto maar thuisgelaten, want die kan niet meer zulke lange wandelingen maken. Hij wordt echt oud nu.

Stoere Tino
De kippenschuur met daarachter de langfjell.
De weg voor het erf.
Uitzicht vanaf Røslia richting Vingelen
360 graden filmpje genomen op de weg voor ons huis, je kunt de wind goed horen en de sneeuw zien stuiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten