Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

donderdag 11 juni 2015

En weer een paar concerten :-)

Vandaag kreeg Matjo bericht dat de baan in Uvdal helaas niet voor hem is. Er zit niks anders op dan weer verder te zoeken.

Net als in Nederland, is het ook hier volop examentijd. Dat gaat hier een beetje anders dan in Nederland. Je kunt op de videregående namelijk elk jaar op komen voor een examen. Dus zowel in de 1e, 2e als in de 3e klas kun je examens hebben. Je kunt opkomen in 1 vak mondeling en in 1 vak schriftelijk. Je krijgt 2 dagen van te voren te horen in welk vak je opkomt en je hebt dan dus 2 dagen de tijd om je voor te bereiden. Tino heeft gisteren examen mondeling gehad en is geslaagd voor zijn 3e jaar. Nog 1 jaar te gaan voor hem. Loreena heeft vandaag mondeling examen gehad en is ook geslaagd voor dit vak. Nog 2 jaar te gaan voor haar.

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van werken in de bloemenverkoop. Daar tussendoor heb ik nog 2 avonden een voorbereidende cursus om voor jezelf te beginnen voor buitenlanders gevolgd. Achteraf gezien had ik het net zo goed niet kunnen doen, want het ging voornamelijk over hoe het Noorse systeem in elkaar zat. En het bleek dat ik dat nu na 4 jaar Noorwegen, wel al weet. Voor de overige deelnemens (uit Afghanistan, Litouwen en Letland) waren de beide avonden wel heel informatief.

Vorige week dinsdag zijn Matjo en ik naar de musical van de 1e klas van de muziekrichting geweest. Ze voerden de musical Urinetown uit en Loreena had ook een rol. In het 1e gedeelte als Lille Sally en in het 2e gedeelte als Tiny Tom. Ze deed het erg goed, vonden wij!

Loreena als Lille Sally.

In de rij voor het openbaar toiletgebouw, Loreena in de roze jurk achteraan.



Loreena als Tiny Tom, met zwart-wit geruite bloes.

Slotlied, de figuren met de witte capes zijn de personages die tijdens de musical allemaal dood zijn gegaan.

Afgelopen dinsdag was de laatste kooravond voor de zomer. We deden dat met een klein concert in het gemeenschapshuis in Kåsa. Het werd een erg gezellige avond en het publiek vond het ook erg leuk. De koorleden hadden weer voor allerlei lekkere taarten en leuke verlotingscadeautjes gezorgd en we hebben heerlijk gezongen. De bedoeling was dat we een zomerse outfit aan zouden doen en zoals gewoonlijk waren Loreena en ik weer op zijn meest zomers van allemaal :-)







Nu staat de korpstref op de agenda voor komend weekend. Van vrijdag tot zondag komen zo'n 22 korpsen uit de hele regio naar Os en Tolga om daar te komen spelen. Tolga-Os Janitsar organiseert dit hele gebeuren en Sneppen helpt een handje mee, om onze kas weer wat te spekken, want we verdienen er ook geld mee. Dat betekend dat vrijdag een aantal mannen stoelen gaan halen voor in de gymzaal. De gymzaal wordt zaterdag omgebouwd tot eetzaal en zondag serveren we daar eten voor alle deelnemers. Een hele organisatie, Sneppen heeft namelijk de verantwoording voor het klaar maken van de gymzaal en nog een paar kleinere gebouwen. We moeten zorgen voor stoelen en tafels en die allemaal neerzetten. Vorige week dinsdag ben ik met een paar dames van TOSJ mee geweest om te kijken waar we alles vandaan kunnen halen en waar alles moet komen. Als zondag iedereen heeft gegeten moet alles weer opgeruimd en terug op de plek gezet worden. Ik ben degene die de boel voor Sneppen coördineert.

Maar eerst vrijdag en zaterdag nog werken. Ook volgende week de 1e 3 dagen nog werken en dan 4 dagen vrij. Dat heb ik dan wel verdiend :-)

Volgende week vrijdag gaat Loreena naar het concert van One Direction in Oslo. Matjo brengt haar, wacht daar tot het concert is afgelopen en rijdt dan weer terug. En ik denk dat ik maar lekker thuis blijf :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten