Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 23 mei 2015

17 mei 2015

17 mei 2015, de Nationale Feestdag in Noorwegen. Dit jaar de 201ste verjaardag van de grondwet. En die begon met 4 cm sneeuw hier op Haugli.4



Loreena moest al vroeg weg, ze moest om 8 uur al in Tolga zijn om te spelen met Tolga-Os Janitsar bij de vlagheising bij Vidarheim.


Daarna even naar Hangar 10 voor nog een vlagheising en toen in de bus richting Kåsa, waar de muzikanten eerst een ontbijt kregen. Daarna de festtog (optocht) en daarna weer de bus in richting Os, waar de Osinger (de muzikanten uit Os) op de Tolginger staan te wachten voor de optocht daar.
Ontbijt in Kåsa voor Tolga-Os Janitsar

Marcheren in de sneeuw.
 En na afloop van deze optocht naar Tolga, naar de kerk. Ik moest daar om half 12 zijn om te zingen in de kerkdienst met Sneppen. Na afloop van de dienst, waren de muzikanten net gearriveerd. Tijd voor de optocht naar het verzorgingstehuis.
Na de kerkdienst, in afwachting van de optocht.

Hans Fredrik Jacobsen en Kristina Jenssen. Kristina draagt een bunad uit Sunnmøre, waar haar moeder vandaan kwam.
Optocht in de regen.
 Bij het verzorgingstehuis weer de gebruikelijke toespraken en daarna naar binnen om te zingen voor de bewoners.Janitsar is weer terug gemarcheerd naar Vidarheim om daar nog te spelen. Na het zingen zijn we naar Vidarheim gelopen, om daar weer een paar liederen te zingen. Loreena heeft zich in Vidarheim bij Sneppen gevoegd.
Nog een keer spelen bij Vidarheim.
Na het spelen heeft Loreena snel haar festdrakt aangetrokken en even later arriveer ik bij Vidarheim.



Na dit optreden hebben we even een paar uur pauze. We zijn naar huis gereden om even te relaxen en tegen zessen weer terug naar Tolga, waar we hebben afgesproken bij Malmplassen. Van daar richting Os, waar we weer een optreden hebben in het Samfunnshuset daar. Dit keer tijdens het festkonsert van Os Mannskor. Na het concert nog even koffie met taart en om 11 uur waren we weer thuis. Een zingende 17de mei, kun je wel stellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten