Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

vrijdag 20 juni 2014

Loreena geslaagd!

Gisterenavond was het de diploma-uitreiking van Loreena. Maar eerst was het nog voetbaltoernooi. En jawel, voor de zoveelste keer kreeg ze een schop tegen haar voet en had ze weer een gekneusde voet. Erg fijn, net voor de feestavond en de reis naar Budapest. En niet de eerste keer, dit is het het afgelopen schooljaar al diverse keren gebeurd. Nee, ik ben dus niet bepaald een voetballiefhebber! Gelukkig maak ik nu schoon op het gezondheidscentrum en kon ik makkelijk een paar krukken lenen.

Hier in Noorwegen doen ze het niet, de vlag met schoolrugzak uithangen als je geslaagd bent. Maar daar trekken wij ons niets van aan, dus hier ging de vlag wel uit.





De diploma-uitreiking is hier echt zo'n gelegenheid om de bunad aan te trekken. De ouders niet, die gaan allemaal op sjiek, tijdens het afsluitingsfeest. De mannen in pak en de dames in nette kleding. Via mensen van de yoga, Magnar en Aud Mary Bakos, kregen we deze festdrakt (Noorse feestjurk) voor Loreena. Hun kleindochter had een officiële bunad gekregen en deze festdrakt werd niet meer gebruikt, dus kreeg Loreena hem.

Tino had ook wel zin om mee te gaan naar de diploma-uitreiking en had zich voor deze gelegenheid ook netjes aangekleed. Het gaat al een stuk beter met zijn gebroken sleutelbeen, dus voor de foto even geen mitella :-)

Bij aankomst in Vidarheim zijn we aan tafel gaan zitten bij Stephan en Steffie Buuron en Yvonne. De 10e klassers zaten met elkaar aan een lange tafel. Eerst een toespraak door de rektor, Per Sindre Killingmo. Daarna werd er gezongen. Vervolgens toespraken van de klasseleraren, Simen Killingmo en Berit Sagbakken. En daarna was het tijd voor een hapje en een drankje.




Na de pauze gingen we verder met een toespraak door de vertegenwoordigers van de 10e klas in de leerlingenraad: Loreena en Silje Anita.




Daarna ging de hele 10e klas het podium op om een aantal bekende popliedjes te zingen met zelfgemaakte teksten, die gingen over de afgelopen jaren op school. Een aantal leerlingen vormden de begeleidingsband, met 2 gitaren, een basgitaar, een drumstel en een keyboard.







En toen was het tijd voor de diploma-uitreiking. Erg spannend, want de cijfers voor het schriftelijk examen Noors wisten de leerlingen nog niet. Loreena was erg tevreden met haar 3 voor het Noors (op een schaal van 0 tot 6). 

Het diploma van de rektor.


Een roos van Simen.


En een klem van Berit.
Na het in ontvangst nemen van het diploma namen de leerlingen één voor één plaats op het podium, totdat de hele klas compleet was. En toen konden er voor de laatste keer foto's genomen worden van klas 10.

Alle 10e klassers verzamelen!








Voor de allerlaatste keer: klas 10 met hun klasseleraren.

Het was een leuke, feestelijke avond, niet in het minst door al die meiden in hun feestelijke bunads!

Tegen elven waren we weer thuis. Matjo en Loreena zijn snel hun bed ingedoken voor nog een paar uurtjes slaap. Tegen tweeën vannacht heeft Matjo Loreena naar Tolga gebracht, waar om kwart over 2 de bus met alle orkestleden vertrok richting Gardermoen (vliegveld Oslo) en van daar naar Budapest.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten