Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

zaterdag 26 april 2014

Begrafenis, yogastudio, lente

De afgelopen week was het weer terug naar het normale leven, na ruim een week paasvakantie.

Donderdagavond heb ik met de mensen die werken aan een fitnesscentrum in Tolga gesproken. Eén van hen had een paar yogalessen bij mij gevolgd en vond dat yoga wel een goede aanvulling was op het aanbod dat in het nieuwe fitnesscentrum zal worden aangeboden. Het was een oriënterend gesprek. Er komt een ruimte in het fitnesscentrum, die erg geschikt is voor yogalessen. Geen tafels, stoelen of fitnessapparatuur, van ongeveer dezelfde grootte of misschien wel iets groter dan de huidige yogastudio. Ze wisten nog niet wat voor prijs ze wilden gaan vragen om het te huren, maar dat zouden ze voor eind mei laten weten. Het zou misschien een mooie oplossing kunnen zijn, want de locatie van de huidige yogastudio is gewoon te duur voor mij.

Vrijdag was er een begrafenis. De ex-man van een nederlandse vriendin werd begraven en ik was, samen met nog een aantal andere Nederlanders, ook uitgenodigd om die bij te wonen. Eerst een korte dienst in het kerkje van Vingelen, geleid door priester Simen Simensen. Daarna naar de begraafplaats naast het kerkje en afsluiting met belegde broodjes, koffie en kake in Fjellheim, het gemeenschapscentrum van Vingelen. Het hele begrafenisritueel verschilde niet erg veel van de Nederlandse manier van begraven. Wat me wel opviel was, dat men de kist gelijk in de grond liet zakken. Bij de begrafenissen in Nederland die ik tot nu toe heb meegemaakt, werd de kist altijd boven de grond gehouden en pas na de begrafenis door medewerkers van de begraafplaats in de grond gedaan.

De afgelopen weken woonden wij aan de slechtste weg van de gemeente Tolga. Door het aanhoudend vriezen en dooien was de weg ontzettend slecht geworden. Met diepe wielsporen, heel veel gaten en heel veel modder was de weg haast niet meer te berijden. Vrijdagochtend is er over de hele weg van Vingelen naar Olaberget een laag grond over gestrooid. De gaten en richels zijn in ieder geval weg, maar echt lekker rijdt het nog steeds niet. Dat is dan weer een nadeel van zover buiten de "bewoonde" wereld te wonen :-)

De afgelopen hebben we erg goed weer gehad. Veel zon en temperaturen overdag tussen de 10 en 15 graden, waardoor het erg goed toeven was op de veranda. Zonnejurkje aan en een kleurtje opdoen dus. De komende 2 dagen blijven de temperaturen nog boven de 10, daarna volgt er een koude periode, met eind van de week hier in Vingelen misschien wel weer sneeuw en in Tolga regen/natte sneeuw. Verder horen we nu elke morgen de kraanvogels roepen en dat is het teken dat ook hier de lente gearriveerd is, hoewel de sneeuw hier in Vingelen nog steeds niet helemaal verdwenen is.

Genieten van het lekkere weer.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten