Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

dinsdag 30 april 2013

Kroningsdag in Noorwegen

Vanochtend om 7 uur heb ik de Nederlandse vlag opgehangen:


Gisterenavond had het nog even gesneeuwt en aangezien het vannacht onder nul was, lag er vanochtend dus nog een laagje sneeuw. Dat gaf wel een vreemd gevoel, sneeuw op 30 april.

Loreena had zich in feestelijk oranje aangekleed en is zo naar school gegaan:


Ik heb vandaag tot nu toe wat huishoudelijk werk gedaan, tussen het kijken naar de troonswisseling door. Ik kan het volgen via YouTube, waar ik de live-uitzending van de NOS kan volgen. Ik had het niet verwacht, maar was toch wel een beetje emotioneel, toen Beatrix en Willem-Alexander hun handtekeningen zetten. En toen ze op het balkon stonden en het Wilhelmus klonk, biggelden er zowaar een paar tranen over mijn wangen. Blijkbaar kun je je roots niet uit je systeem krijgen, door naar een ander land te verhuizen. Op Facebook zei een andere Nederlandse die in Noorwegen woont: hoe verder weg je woont, hoe Nederlandser je wordt. Vanavond gaan in ieder geval Loreena en ik naar Malmplassen, waar de kroning gevierd wordt. Er is o.a. een quiz over Nederland, dus die moeten wij als Nederlanders hier, toch we moeten kunnen winnen!


maandag 29 april 2013

Lenteconcert

Afgelopen vrijdag was het weer Idol Norge op tv. "Onze" Astrid deed nog steeds mee! Vraag niet hoe. De week daarvoor was ze net door. Ze stond samen met 1 van de favorietten te wachten wie van hun 2 niet door zou gaan, en tot verrassing van iedereen, inclusief zijzelf, was ze door! De jury liet haar ongenoegen hierover duidelijk merken, want die hadden graag gewild dat de favoriete door zou gaan. En vervolgens viel heel Noorwegen over de jury heen, omdat ze zich nogal onprofessioneel gedragen hadden. Het hield de gemoederen hier wel een paar dagen bezig. Dus afgelopen vrijdag stond Astrid er weer en deze keer mocht ze helaas niet door. Toch een hele prestatie, ze is uiteindelijk vierde geworden.

Zaterdagmiddag ben ik samen met Loreena gaan joggen. Ik had vorige week donderdag nog een joggingpak in de uitverkoop gekocht (koraalrood, superkleurtje!) en nu ging ik dan voor het eerst in mijn leven joggen. Eerlijk gezegd viel het niet tegen. Ik deed het op mijn eigen manier: elke als mijn linkervoet op de grond kwam telde ik. Eerst tot 100, even wandelen, toen tot 150, wandelen, weer tot 100 enz. In totaal 3 km gelopen. Ik merkte dat ik vooral profijt had van de yoga-ademhalingsoefeningen.

Zaterdagavond was het Lenteconcert, in Fjellheim in Vingelen, samen met het Tolga-Os Janitsar (orkest). We moesten er om half 6 al zijn en hebben een groot gedeelte nog doorgezongen en nog geoefend met het orkest. Om half 8 begon het concert. Matjo en Danielle waren er ook om ons aan te moedigen. Het was voor ons als koor niet helemaal duidelijk wanneer we nu  moesten zingen, wanneer met het orkest en wanneer alleen het koor. Maar dat werd gaandeweg de voorstelling vanzelf duidelijk. We hebben in ieder geval lekker gezongen. De boel werd aan elkaar gepraat door Tove Irene, lerares van de 10e klas. Ze deed het erg leuk en na afloop zeiden verschillende mensen dat het een gezellige avond was.

Zondag was een luierdag. Maar goed ook, want ik had behoorlijk pijn in mijn scheenbenen. Van dat harde lopen zaterdag natuurlijk. Ook vandaag heb ik er nog last van.

Ik heb afgelopen weekend Zeeuwse klederdrachtkleding bestelt via Marktplaats. Ik heb een doek en beuk gekocht (lijfje), met een daagse en zondagse schort en een daagse kap. Alleen de zondagse kap was er niet. Dus als iemand nog een zondagse kap van Arnemuiden of Zuid-Beveland te koop heeft, houdt ik me van harte aanbevolen. Straks ga ik naar de bank om alles te betalen. Normaal deden we aankopen in Nederland nog steeds betalen via de nederlandse bankrekening, die we nog hebben, maar daar staat nu even niet genoeg op. Dus moet het via een buitenlandse betaling. Geen idee hoe dat moet via internetbankieren, dus ga ik maar eventjes langs.

vrijdag 26 april 2013

Lente

Ja, ja, ook hier wordt het lente, zij het erg langzaam. Hier en daar is er al een groen grassprietje te zien! De sneeuw smelt langzaam weg. Van mij mag het eerlijk gezegd wel wat snellen, want ik heb nu wel genoeg van de sneeuw.



Afgelopen woensdag had ik een open yoga dag voor gepensioneerden georganiseerd. Er kwam wel helemaal ........... niemand. In plaats daarvan ben ik maar begonnen met het opzetten van een meditatiecursus, die ik in het najaar wil geven. Je kunt merken dat het hier nu langer licht is (tegen tienen 's avonds is het redelijk donker nu). De toeloop van yogaklanten wordt nu toch wel minder. Gelukkig zijn er nog een aantal diehards, die trouw blijven komen, waarvoor bij deze mijn dank. Zouden die er niet zijn, dan ziet het er een beetje sombertjes uit voor de yogastudio. Gelukkig denken die diehards wel met me mee over de voortzetting van de yogastudio.

Donderdagavond was ik uitgenodigd bij de Bygdekvinnelag in Vingelen (Plattelandsvrouwenvereniging) om een praatje te komen houden over yoga en wat yoga-oefeningen te doen. Er waren, met mij mee, 13 vrouwen en ik was aan het eind van de avond aan de beurt. Het ging gelukkig goed, stukken beter dan de presentatie bij de Vereniging voor Gepensioneerden vorige week. Iedereen deed enthousiast mee met de oefeningen en na afloop vertelde een oudere mevrouw me dat ze had gemerkt dat ze nodig wat moest gaan doen aan haar balans. Schitterend.

Gisterenochtend was het weer tijd voor de wekelijkse boodschappen in Tynset. Toen ik vanaf Vingelen richting Tynset reed, leek het wel of ik door een wildpark reed. Nou ja, een beetje overdreven natuurlijk, maar ik zag eerst een raaf, vlak daarop een valkje, verderop nog 2 hertjes in een wei en tot slot vlogen er 2 kraanvogels over.

A.s. zaterdag heeft het koor een concert in Vingelen, samen met het orkest van Tolga. De dirigente wil graag dat zoveel mogelijk uit het hoofd wordt gezongen. Voor het grootste gedeelte gaat dat wel, maar 1 lied gaat dus echt niet lukken. Het is nogal lang (6 verzen) en allemaal in het noors, waarvan ik soms echt denk: "Wat sta ik nu toch te zingen?" Ik begrijp er soms helemaal niks van. En het lied dat we samen met het orkest gaan zingen, is helemaal rampzalig. De melodie niet hoor, maar het is in Trondelags dialect. Ten eerste breek ik mijn tong erover en ten tweede zijn er misschien 2 woorden in het hele lied, die ik ken. Dan maar met notenschrift en tekst erbij, het is niet anders.

zondag 21 april 2013

Nog een keer 45

Nee, natuurlijk kun je geen 2x 45 jaar worden. Maar gisteren hebben we mijn 45e verjaardag gewoon nog een keer gevierd. Dit keer met vrienden en buren. Matjo had het Nederlandse deel uitgenodig en ik het Noorse deel. Matjo had zich goed bezig gehouden in de keuken, o.a. met het maken van Brabantse worstenbroodjes (die heerlijk waren) en 2 pannen groente soep: 1 met en 1 zonder ballen (voor de vegetariërs onder ons). Toen ik van de yogastudio thuiskwam, heb ik nog een preitaart en 2 toetjes gemaakt. En toen was het wachten op de visite.


Iets over drieën kwam er een auto aanrijden. Hmm, dacht ik, dat is geen auto van 1 van de Nederlanders hier in Tolga, ik ken maar 1 stel dat zo'n auto heeft, en dat stel woont in Koppang. En jawel, daar waren Marcel en Marieke, verrassing! Marieke had ook nog lekkere koeken gebakken, o.a. een chocolade met citroentulband en een heel persoonlijk appeltaartje:

Het is ondertussen lekker opgegeten.

Daarna kwamen er nog een paar Nederlandse vrienden: Remco en Eleonie met de kids, Peter en Ingrid en toen de Noorse buren: eerst Vigdis met haar man Stein en daarna de buren Kjell Steinar en Ann Kristin. Later in de middag arriveerden ook Hein en Danielle. Ze hadden allemaal hele leuke cadeaus voor me meegebracht. We deden ons eerst tegoed aan allerlei soorten taart, o.a. de pavlovataart, die Matjo bij Danielle besteld had. Ze had er zelfs van aardbeien, bosbessen en suikerkralen een mandala bovenop gemaakt.




Rond half 6 begonnen we met de overheerlijke soep en de heerlijke worstenbroodjes. De preitaart duurde wat langer voordat die klaar was, maar ook die was lekker. De noorse buren gingen na de soep weer weg. Ze verbaasden zich over de volgorde van eten: eerst gebak, daarna soep en de rest. In Noorwegen is het namelijk precies andersom. Gebak wordt daar gezien als dessert.

Matjo was ondertussen naar Alvdal vertrokken om Tino op te halen. Ze waren rond 18.45 uur weer terug en Tino heeft het ontzettend naar zijn zin gehad. Ja, wat wil, met 11 meiden op stap als enigste knul, hahaha.

Het verjaardagsfeestje duurde tot een uur of 10 en toen was de laatste vertrokken. Ik kan in terugkijken op een hele leuke verjaardag! O ja, moeder van Danielle, de hartelijke groeten terug van mij.

donderdag 18 april 2013

45

De dag van mijn 45e verjaardag begon om kwart voor 6 's ochtends. Toen ik beneden kwam, wees de thermometer 0,5 graden aan en het had zelfs een beetje gesneeuwd. Het was net wit. Daarbij nog eens een flinke wind, niet het verjaardagsweer wat ik had besteld! Vervolgens de kids uit bed gehaald, Balto uitgelaten en ontbijt klaargemaakt. Om kwart voor 7 werden Tino en Loreena opgehaald. Loreena gaat 2 dagen meelopen op Storsteigen, dus ik zie ze beiden pas om 5 uur vanmiddag weer. Matjo zit in Zweden en is vanavond rond half 10 weer thuis.

Om kwart over 7 ben ik onder de douche gesprongen en daarna heb ik de 5 Tibetanen gedaan, 5 yogaoefeningen die je elk 21 keer moet doen. Aangezien in ze nog niet zo lang doe, heb ik het vandaag bij 6 x elk gehouden. Toen ontbeten en folders uitgeprint om uit te delen straks om half 12, op de vergadering voor gepensioneerden, waar ik mag komen vertellen waarom yoga zo goed is voor ouderen.

Nog wat feitjes over 18 april 2013:
De zon kwam op om 05.41 uur en gaat onder op 20.51 uur, dus lekker lang licht.
De temperatuur nu, om 9.38 uur, is, volgens de thermometer: 1,5 graden en het regent licht.
De weersverwachting volgens Yr.no: 2 tot 6 graden, half bewolkt en af en toe zon.
Er is nog hoop!
Wordt vervolgd.

5 over 1 's middags: Ik had een berichtje op Facebook gezet over het weer hier en nu hebben een aantal mensen erg hun best gedaan de zonneschijn deze kant op te blazen/sturen. Blijkbaar helpt het, want de zon laat zich af en toe zien. Ik heb net de presentatie achter de rug bij de Vereniging voor gepensioneerden. Ik ben er niet helemaal tevreden over, maar het is zoals het is. Er zaten 50 mensen in de zaal, help! En ik moest het natuurlijk in het noors doen, want van nederlands snappen ze hier uiteraard helemaal niks. Gelukkig had ik een powerpointpresentatie gemaakt, waar ik een beetje houvast aan had. En er zaten 3 yogaleerlingen van me in de zaal, die gelukkig wat enthousiaste opmerkingen maakten. Ik heb ze ook verteld dat ze volgende week woensdag gratis een yogales kunnen uitproberen, omdat ik dan een open dag speciaal voor gepensioneerden hou. Ik heb wat infomateriaal achter gelaten en nu maar kijken wat het oplevert.

Op de terugweg van Tolga naar huis heb ik wat foto's genomen over hoe het er in deze periode hier nu uitziet met smeltende sneeuw en modderige wegen:

Smeltwater in Tolga.
Vieze vuile smeltende sneeuw, ook in Tolga.
Vingelsåssen, de weg is gelukkig gemaakt, dus ik kon er weer overheen rijden. Het gras komt weer tevoorschijn, nu de groen kleur nog.
Ook bij Vingelsåssen, het smeltwater heeft een stuk van de weg weggespoeld.
Zo ziet het weggetje voor het huis van Hein en Danielle er nu uit. Rijdt hartstikke lekker, je stuurt naar rechts en gaat eerst nog een tijdje rechtdoor.
Hier begint de weg naar ons huis, nog 4 km te gaan.
Het meer achter ons huis komt ook weer tevoorschijn.
De modderige oprit.
En het pad naar de veranda, er komt steeds meer (bruin) gras tevoorschijn.
 
10 over half 5, we zijn in afwachting van Tino en Loreena. Ja, ja, we, want ik kreeg om kwart over 3 de schrik van mijn leven. Iemand stak ineens zijn hoofd om de keukendeur. En dat bleek dus Matjo te zijn. Die snoeperd was gisterenavond al uit Zweden vertrokken, heeft overnacht in Kopenhagen en is vanochtend met het vliegtuig naar Gardermoen en daarna door naar Røros gevlogen. Verrassing! En hij had nog een verrassing:
Een superdeluxe geurtje: Acqua di Gioia van Giorgio Armani.

 
Vanmiddag heb ik mijn tijd goed besteed: een notentaart en een cake gebakken en nu liggen er 6 overheerlijke ouderwetse appelflappen in de oven. Het weer wil toch niet echt meewerken. Er waren even wat zonnestralen, maar later regende het weer. Nu is het droog, met hier en daar wat blauwe plekjes in de lucht, maar er waait een koude wind. Ach ja, je kunt niet alles hebben.
 
Half 7: Loreena en Tino waren tegen vijven thuis en van hen heb ik 2 mooie waspoederblikken gekregen met een plank erbij, die opgehangen gaat worden in de badkamer. Daarop kan ik dan die blikken zetten en andere spullen, zodat het weer wat opgeruimder wordt in de badkamer. Verder had Matjo voor ons alledrie nog een chocoladereep en marsepein meegenomen.

 
Loreena heeft het overigens heel erg naar haar zin gehad op haar 1e proefdag op Storsteigen. Tino gaat morgen met de klas mee naar een hengstententoonstelling in Stav in Gudbrandsdalen. Hij blijft er ergens in de buurt overnachten en is zaterdagavond rond 19 uur weer terug in Alvdal. Dus vanavond alle spullen klaarzetten (o.a. slaapzak en extra eten en drinken).
 
Verder heb ik nog een paar kaarten uit Nederland gekregen. Eentje met een dikke kus van een vriendin, bij deze een dikke kus terug. En een hartverwarmende kaart van mijn zus, lieve zus, dankjewel! Nog een paar felictatiemails en een heleboel felicitaties op Facebok!
 
Matjo heeft lekker frietjes gebakken en vanavond wordt het lekker smullen van de cake, notentaart of appelflappen. En het weer? Nu is weer redelijk zonnig. Al met al is het een leuke dag geweest. Op naar de zaterdag, waar vanaf 15 uur de visite komt om lekker te smikkelen en te smullen (hoop ik).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


dinsdag 16 april 2013

Dooi

Het weer was wisselend de afeglopen dagen. Zaterdag was het heerlijk en hebben we nog even heerlijk op de veranda in het zonnetje gezeten:


 
Filmpje van Loreena die niet gefilmd wil worden.
 

 
Zondag was het helemaal niks: natte sneeuw die horizontaal voorbij vloog, zo hard waaide het. De afgelopen 2 dagen was er wel veel wind, maar ook droog, met flinke zonnige perioden tussendoor. De dooi zet goed door. Zo goed, dat je op sommige wegen bijna niet meer kunt rijden. Er zijn veel onverharde wegen hier en toen ik gisterenmiddag van de yogastudio in Tolga via Vingelsåssen terug naar huis reed, moest ik met mijn dappere autootje over een greppeltje in wording dat dwars over de onverharde weg liep. Het smeltwater had een geultje van 25-30 cm breed in de weg gesleten. De komende weken rijd ik maar om via de asfaltweg. Ik heb helaas geen Suzuki Jimmy (dat vind ik nou echt een leuke auto).
 
Gisteren was het een echte yogadag: 's morgens 5 gepensioneerde dames, daarna een privéklant en 's avonds 2 dames op de zwangerschapsyoga en daarna 7 (!) op de gewone yogales. Vandaag een huishouddagje en vanavond weer koorrepetitie. Morgen met Tino naar de tandarts, die daarom een hele dag vrij heeft. De bussen rijden alleen 's ochtends naar school en 's middags weer van school, tussendoor kan hij niet in Alvdal komen. Gelukkig doen ze daar op school niet moeilijk over.
 
Donderdag en vrijdag gaat Loreena ook 2 dagen meelopen op Storsteigen, de school van Tino. In de 9e en 10e klas mogen ze een paar dagen proefdraaien op een Videregående skole van hun keuze, om de beslissing makkelijker te maken in de 10e.
 
Nog een paar foto's van onze poes Luna, die op muizenjacht is geweest:
 
 
 
En nog een paar van de smeltende soepzooi rond ons huis:
 

De oprit naar boven, het grootste gedeelte is gesmolten, alleen bovenaan nog wat sopsneeuw. Gisteren zakte ik er tot mijn enkels in, vandaag was het al een stuk minder. Maar liever sopsneeuw dan een spiegelgladde ijsbaan.
 
Het paadje naar de veranda is inmiddels sneeuwvrij, nu de rest nog.
 
 

vrijdag 12 april 2013

Weersomslag

Afgelopen dinsdag ben ik nog heerlijk in m'n eentje gaan langlaufen, dezelfde route weer vanaf de Skihytta richting Nordvangen. Dit keer weer wat verder gekomen en genoten van de stilte, de prachtige uitzichten en het stralende weer. Helaas was ik mijn fototoestel vergeten, dus geen foto's.

Woensdag veranderde het weer. Het was bewolkter en een koude wind stak op. Ook donderdag en vandaag windering en sneeuwbuien, terwijl de temperaturen langzaam omhoog gaan. Voor volgende week is de weersverwachting dat het ook 's nachts richting nul of net daaronder gaat. De afgelopen 5 weken lag de temperatuur 's nachts soms rond de -20. Maart was in ieder geval 5 graden gemiddeld kouder dan normaal, maar wel de hele maand zon! Maar goed, het grote dooien kan gaan beginnen volgende week.

Gisteren (donderdag) ben ik om boodschappen geweest in Røros dit keer, want ik had ook nog een afspraak met Berit Indset. Zij en haar vriend Anders geven sinds oktober vorig jaar yogalessen in Røros. We hadden afgesproken in een vegetarisch en ecologisch café in Røros. Leuk tentje, gerund door een hele enthousiaste mevrouw en het eten was er heerlijk! Iets om te onthouden. Het gesprek met Berit en later ook nog met Anders erbij was erg gezellig. Fijn om weer eens met mensen te praten die meer afweten van yoga en alles wat daarbij komt kijken. Toen ik vertelde dat ik met het idee rondliep om chantbijeenkomsten te gaan organiseren, werd ze erg enthousiast. Grote kans dat er in de toekomst iets van een samenwerkingsverband ontstaat.

Gisterenavond ben ik naar het fitnesscentrum (Friskliv heet het) in Tynset geweest om een yogalesje te geven. Ze geven een cursus in het kader van gezond leven en daar hoorde ook een yogales in. Het was maar een les van 3 kwartier, de helft van de normale tijd, dus het was even improviseren. Het bleek na afloop goed gegaan te zijn, volgens diverse deelnemers (9 in totaal). Hopelijk zit er nog een vervolg aan.

Vandaag had ik een intakegesprek om toegelaten te worden voor een yogadocentenopleiding. De opleiding wordt gegeven in Bergen op Zoom en duurt 4 weken. Het gesprek vond plaats via Skype en verliep goed. Nu moet ik een hele vragenlijst invullen met vragen als "Wat zijn je valkuilen", "Wat zijn je talenten", "Wat betekent spiritualiteit voor jou" en meer van dat soort dingen. Ik ga er maar even uitgebreid de tijd voor nemen om ze goed te kunnen beantwoorden.
De opleiding zal, als alles goed gaat en ik word aangenomen, plaatsvinden in augustus. De kinderen gaan de 1e 2 weken ook mee, die gaan dan lekker vakantie houden en oude vrienden en familie bezoeken. Na 2 weken gaan ze met het vliegtuig weer terug, met begeleiding. We logeren in ieder geval bij mijn moeder en misschien ga ik ook nog een weekje ergens anders logeren, dat weet ik nog niet. Voor mij weinig vakantie, want ik moet heel veel gaan leren. Maar dat heb ik er graag voor over. Het geven van yogalessen gaat best goed, maar ik wil graag wat dieper en ik voel me ook verantwoordelijk voor de mensen die bij mij lessen komen volgen. Ik wil ze graag zo goed mogelijk kunnen begeleiden en ik heb het gevoel dat ik nu wat kennis mis.

Overigens heb ik nu ook internetverbinding in de yogastudio. Ben er helemaal blij mee. Met dank aan Thorbjørn Liell. Hij en zijn vrouw Ingrid (die bij mij op yogales zit) hebben in hetzelfde gebouw een grafisch bureau en ik mag, in ruil voor korting op de yogalessen van Ingrid, van hun netwerk en router gebruik maken. Iedereen weer blij.

zondag 7 april 2013

Langlaufen

Het mooie weer bleef aanhouden afgelopen week. Af en toe een klein sneeuwbuitje 's ochtends, maar in de loop van de ochtend klaarde het weer op en de rest van de dag stralende zonneschijn en blauwe lucht met temperaturen van rond de 6 graden.

Zaterdagmiddag zijn Loreena en ik weer gaan langlaufen, dit keer bovenop vanaf de Skihut richting Nordvangen. Loreena had deze route met school gedaan, maar dan in de tegengestelde richting: van Nordvangen naar de Skihut. Het weer was weer prachtig en de loipe was prima. We zijn tot halverwege gegaan en toen de zelfde route in tegengestelde richting weer terug. Een aparte ervaring om zo hoog te langlaufen.





Vandaag (zondag) zijn Matjo en ik weer gaan langlaufen, dezelfde route die Loreena en ik zaterdag gedaan hadden. Vanochtend had het weer gesneeuwd, een cm of 5 en er stond een behoorlijk harde wind. Daardoor was de loipe op sommige plekken helemaal weggewaait. We zijn daarom maar niet al te ver gegaan, zo lekker was het niet met die harde wind. Maar ook nu weer een aparte ervaring, met die wind en door de dikke sneeuw langlaufen.



Waar is de loipe gebleven?
 

Binnenkort ben ik jarig en wat moest ik nu weer eens vragen. "Gelukkig" ging de mixer kapot, dus bovenaan mijn wensenlijstje stond een heuse keukenmachine. Na hier en daar wat rondgekeken te hebben in echte winkels en op internetwinkels, was de keuze gevallen op een Kenwoon Major. We hebben hem besteld via internet en afgelopen vrijdag kon ik hem ophalen bij het postkantoor in Vingelen. Ik kan er nog allerlei accesoires bijkopen, o.a. een ijsmaker en een graanmolen bijv. Er zat nu een gehaktmolen en een blender bij. Dat wordt lekker experimenteren de komende tijd.

 

Tino had ook lekker gespaard en heeft een nieuwe versterker, gitaar en effectpedaal gekocht. Daar komt me toch een geluid uit! Helaas mocht ik er nog geen filmpje van maken, hij vond dat hij nog wat meer oefening nodig had.


Matjo probeert Tino's nieuwe gitaar uit.
 

donderdag 4 april 2013

Etter påske/Na Pasen

Helaas, we hebben afgelopen maandag niet geskiet. Ik draaide me 's ochtends nog even lekker om in bed en toen schoot het toch in mijn schouder! Au, au, au, dat werd dus niet skieën. Dan maar lekker een boek lezen.

Dinsdag was het weer back to normal. Weer vroeg het bedje uit (Matjo half 6, Tino 6 uur en Loreena en ik half 7). Kids weer naar school, man weer naar het werk. Ik heb een lange wandeling met Balto gemaakt en opgeruimd, schoongemaakt en meneer Knut weer een mail gestuurd met de vraag of hij nu eindelijk mijn bedrijfsplan en aanvraag doorgelezen had. En 's avonds weer lekker gezongen tijdens de koorrepetitie. We moeten er nog even hard aan trekken, want 27 april staat er een optreden gepland. En 4 en 5 mei een uitje richting Molde en dat schijnt best leuk te zijn.

Woensdagochtend geen yoga in Glåmos meer en dat was eigenlijk best wel lekker. 's Avonds stond er wel een yogales gepland, dus ging ik met leuke plannen voor de les richting Tolga. Helaas pindakaas, slechts 1 leerling en voor haar hoefde een privéles niet, dus ben ik maar weer terug naar huis gereden. Ik was best wel gefrustreerd door alles: geen leerlingen en de lange tijd dat het duurt eer je aanvraag voor financiële steun eens weg kan, omdat hier nu eenmaal alles lang duurt. Zucht. Maar daar laat ik me niet door weerhouden, ik kreeg ineens weer allemaal ideeën en voor 1 daarvan moest ik bij Daniëlle zijn.

Vanochtend zat er zowaar een mail van meneer Knut in mijn mailbox met de melding "Det virker", met andere woorden, de hele bubs had zijn goedkeuring en ik kon het eindelijk officieel gaan indienen bij de gemeente. Ik heb gelijk het bedrijfsplan en de aanvraag in een envelop gestopt. Eerst naar Tynset gereden voor boodschappen en daarna naar Tolga en de envelop bij de receptie van het gemeentehuis afgeleverd. En nu is het weer afwachten wat de beslissing gaat worden. Toen naar de werkplaats van Hein en Daniëlle, om Daniëlle mijn idee voor te leggen: om komende zomer samen iets te organiseren met betrekking tot yoga en schilderen/tekenen. Ze vond het een prima idee, dus gaan we brainstormen hoe en wat en wanneer. In ieder geval tijdens de Olsokweek van 19 t/m 29 juli.

Het weer is nog steeds goed, de afgelopen 2 ochtenden begonnen met een sneeuwbui, maar daarna klaarde de lucht weer op en de rest van de dag weer volop zonneschijn. Het dooit behoorlijk overdag, dus de binnenwegen veranderen weer in een flinke glibberige bende. Gelukkig zijn de doorgaande wegen schoon en droog.