Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

maandag 31 januari 2011

Rustig

Het is rustig aan het huizenfront. Dus lekker wat tijd voor mezelf, daar was ik wel aan toe. Vorige week lekker bezig geweest met wol wassen en spinnen. Ik begin het een beetje door te krijgen. Ook nog een aantal kussenhoezen voor mezelf gemaakt. Afgelopen donderdag nog lekker naar de markt geweest en mezelf verwend met een nieuwe outfit (rokje en vest). Allemaal uitverkoop, dus ik was helemaal gelukkig. Matjo 's avonds ook, want hij vond het rokje lekker sexy.
Afgelopen zaterdag ging het niet zo goed, ik heb me zelfs ziekgemeld en dat is iets wat ik niet snel doe. Vanochtend naar de huisarts geweest, waarschijnlijk heeft de ene klacht te maken met hormonen en de anders is waarschijnlijk stressgerelateerd. Over 2 weken de uitslag van de ene klacht en de andere moet ik even in de gaten houden. Ik heb ook de hele zaterdag lekker op de bank gehangen en Margrieten en Libelles gelezen. Blijkbaar had ik het nodig.
Verder geen nieuws over Noorwegen of verkoop van het huis.

dinsdag 25 januari 2011

Scandinaviedag

Helaas, het raamkozijn is nog steeds niet gemaakt. Ik had via Werkspot iemand gevonden en die zou het karwei de week voor kerst doen, mits het niet zou vriezen. Helaas vroor het dus de week voor kerst. Verder hoorde ik niks meer, dus heb ik 2,5 week geleden maar een mailtje gestuurd met de vraag wanneer het karwei nu gedaan kon worden. Eerst zou dat vorige week zijn, maar dan aan het eind van de middag. Ik was de hele week pas na vijven thuis, dus dat werd niks. Dus zou het gisterenochtend om 7 uur gebeuren, mits het niet zou regenen. En jawel hoor, het regende om 7 uur. Matjo gaat vandaag die meneer die het zou doen, bellen met de vraag wanneer hij nu denkt tijd te hebben. We hebben zelf de indruk dat hij de hele opdracht vergeten was.

Ik ben gisteren ook even bij de makelaar langsgewipt met de vraag wat de kijkers tot nu toe voor op- en aanmerkingen over ons huis hebben. De makelaar zelf was er niet, maar hij zou me terugbellen. Dus weer even afwachten. Goede training voor straks, want in Noorwegen schijnen de zaken ook nogal veel tijd in beslag te nemen.

Matjo en Tino zijn afgelopen zaterdag naar de Scandinaviedag van Placement geweest. Ze waren lekker vroeg en Matjo heeft gelijk een afspraak gemaakt met mensen van de gemeente Hjartdal voor 9 maart a.s. Dan krijgen we meer info over wonen en werken in het Hjartdal en een rondleiding. Zondagavond hebben we de overtocht van Denemarken naar Noorwegen geboekt. We vertrekken zaterdagavond 5 maart en moeten de boot hebben van 12.00 in Hirthals, Denemarken. We reizen terug op zaterdag 12 maart en zijn dan zondag 13 maart weer thuis. We gaan nu verder kijken naar accomodaties. We denken erover eerst van zondag tot dinsdag in Aseral te gaan zitten, een gemeente iets ten noordwesten van Kristiansand. Matjo had folders meegenomen en had ook een presentatie bijgewoond over deze gemeente en had daar een goed gevoel aan overgehouden. En dan gaan we tot zaterdag naar Tuddal, in de gemeente Hjartdal.

vrijdag 21 januari 2011

Weer niks.

Helaas, ook bezichtiging nummer 5 heeft niet tot verkoop geleid. Ik ga a.s. maandag even langs de makelaar om te horen wat de mensen die tot nu toe zijn komen kijken, nu eigenlijk van ons huis vonden, afgezien van de redenen die we tot nu toe te horen hebben gekregen. Er zitten misschien wel redenen tussen, waar ik wat aan kan doen. Of waar ik een uitleg bij kan geven, bijv. de kleur van onze slaapkamer. Die is helemaal een donkere kleur geel, ook het plafond. Nu kan ik me voorstellen dat dat mensen misschien afschrikt. We hebben dit echter gedaan, om de kamer een knusse en warme sfeer te geven. Onze slaapkamer is gelegen op het noordoosten en we vonden het licht dat binnen kwam nogal kil. Het lukte ons niet er een knusse kamer van te maken. Na een heleboel interieurboeken doorgespit te hebben, kwamen we bij deze oplossing uit.

We mogen natuurlijk niet mopperen met al die bezichtigingen. Het geeft gelukkig aan dat er genoeg belangstelling is. Het kost wel wat moeite, elke keer al dat schoonmaken en opruimen. Misschien een goed idee om een soort draaiboek op te stellen hiervoor, zodat ik niet elke keer in de stress schiet, als er weer een bezichtiging in zicht is.

Als het goed is, wordt maandagochtend vroeg om 7.00 uur het raamkozijn gerepareerd. Matjo denkt erover om hier en daar het hang- en sluitwerk nog te vervangen. Kortom: we gaan weer vol goede moed naar de volgende bezichtiging!

woensdag 19 januari 2011

Spinnewiel en 5e kijkers

Gisteren heb ik een workshop spinnen op het spinnewiel gevolgd. Jee, wat is dat moeilijk! De workshop werd gegeven in Ouwerkerk op Schouwen, door Alet Tienpont van Textielwerk enzo. Ze woont er prachtig in de polder met een mooi atelier voor haar workshops. Ik mocht een beginnerswiel gebruiken en mag het de komende 3 weken ook huren, want we hebben huiswerk mee voor de volgende les.

Allereerst moeten we een schapenvacht (van een geschoren schaap, niet van een geslacht schaap, voor alle duidelijkheid) wassen en de wol sorteren en kammen. Daarna moeten we de wol carden, zoals dat heet, oftewel gereed maken voor het spinnen. Daarnaast hebben we ook wol meegekregen die al klaar is om gespind te worden, met de bedoeling dat we die dus netjes gaan spinnen. En dat valt dus niet mee! Maar goed, oefening baart kunst. Hieronder een foto van een modern spinnewiel, dit is het wiel waarop ik mag oefenen.

Ik ben deze workshop/lessen gaan doen, omdat we in Noorwegen een kleine boerderij (smabruk, op zijn noors) willen gaan kopen op termijn. Eigenlijk willen we dan proberen zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden. Dus een ecologische moestuin (die we hier in Tholen ook al hebben), houtkachels (zelf hout hakken), kippen voor de eieren, een geit voor de melk en een schaap voor de wol. Maar dan moet je van zo'n schapenvacht wel wol zien te maken. En dan is het handig als je weet hoe dat dan moet, dus vandaar.

Toen ik gisteren dus ijverig bezig was om te leren spinnen, kreeg ik een telefoontje van de makelaar, dat a.s. vrijdagmiddag er weer een bezichtiging is ingepland. Bezichtiging nummer 5. Dus dat wordt morgenmiddag de hele boel stoffen en vrijdag de hele boel stofzuigen en dweilen. En misschien de ramen nog zemen, als ik nog tijd daarvoor heb.

A.s. zaterdag gaan Matjo en de kids dus naar de Scandinaviedag van Placement. Matjo gaat in ieder geval langs de stand van de gemeente Hjartdal om afspraken te maken voor een rondleiding in maart. En misschien is de gemeente Tolga ook wel iets om eens goed naar te kijken. Ik vind het nog steeds erg jammer dat ik niet meekan, maar ik ga er helemaal van uit dat Matjo alles goed regelt en een heleboel info mee naar huis neemt.

zondag 9 januari 2011

Nog niks

Helaas, ook de 2 laatste kijkers hebben laten weten niet verder geinteresseerd te zijn in ons huis. De ene vond het aantal kamers toch te weinig en de andere vond de locatie te rustig. Matjo vertelde wel dat er gisteren een aantal mensen uitgebreid naar ons huis stonden te kijken en er rond liepen. Dus wie weet, worden dat de volgende kijkers.

Verder geen nieuws aan het emigratiefront. Veel gewerkt de afgelopen 2 weken. Ik ben eigenlijk toe aan een weekje vakantie! Helaas, dat zit er niet in, want morgen beginnen de scholen weer. Dinsdag 18 januari ga ik een workshop spinnen volgen in Ouwerkerk. We willen in Noorwegen op termijn graag een klein boerderijtje met wat beestenspul, o.a. een schaap. De gedachte is om van de vacht wol te maken. Maar dan moet je wel weten hoe je dat moet doen, nietwaar? Dus vandaar de workshop spinnen.

dinsdag 4 januari 2011

Afwachten

Gisteren zijn kijkers nummer 4 geweest. Vorig week donderdag nummer 3. Als het goed is, krijgen we deze week van beiden een reactie. Dus......afwachten maar weer! Onze overbuurman kent kijkers nr 1, 2 en 3 allemaal. Wel grappig.

Verder weinig nieuws. Zondagavond de jaarlijkse nieuwjaarsborrel gehad met de buren. Weer erg gezellig, dat gaan we straks wel missen!