Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

Gemengd koor Sneppen op 17 mei 2015

woensdag 29 december 2010

Nog meer kijkers!

Het gaat lekker! Gisteren de 2e bezichtiging gehad, nog geen reactie. Morgen bezichtiging nummer 3 en a.s. maandag 3 januari bezichtiging nummer 4.
Gisterenavond is Matjo's oudste vriend Hans op visitie geweest. Hans woont al zo'n 25 jaar in de V.S. en we hadden zo'n 14 jaar geen contact meer gehad. Afgelopen zomer is het contact via Facebook weer hersteld en gisteren zat hij hier weer gezellig op de bank. Heel vertrouwd, die 14 jaar vielen helemaal weg.
A.s. vrijdagmiddag komen ons zeer dierbare vrienden uit de Achterhoek weer langs, ik verheug me er erg op, want het is altijd beregezellig als we elkaar weer zien.
De kerstdagen hebben we gezellig met z'n viertjes doorgebracht. Dat hadden we echt nodig, even een paar dagen rust. Loreena en ik hadden ons gezellig opgedoft.
 

Verder moet ik veel werken bij de Woonboulevard, waar het drukke dagen zijn. Is helemaal niet erg, want dan is de dag zo om.
En nu op naar 2011!

vrijdag 24 december 2010

Volgende bezichtiging

Afgelopen maandag nog even bij de makelaar langs geweest. Het blijkt dat de mensen die vorige week vrijdag ons huis hebben bezichtigd, zo enthousiast waren dat ze hun eigen huis gelijk in de verkoop doen, in de hoop dat, zodra hun huis verkocht is, ons huis nog in de verkoop is. Geeft wel een goed gevoel, als mensen zo enthousiast zijn over je huis. Verder dacht de makelaar dat het nu even rustig zou zijn, omdat mensen meer met kerst en de sneeuw bezig zijn en niet direct met het bezichtigen van huizen.

Maar gisteren eind van de middag belde de makelaar dat we volgende week dinsdagmiddag om 16.00 uur weer een bezichtiging hebben! Blijkbaar hebben we dus echt een heel leuk huis. Gelukkig is maandag iedereen thuis, dus kunnen we er met z'n vieren tegenaan om het huis weer helemaal spik en span te maken. Dat scheelt een heleboel stress.

Maar eerst de kerst. Vanavond ga ik zingen met het BZB Vocaal Ensemble, waar ik dus ook in zit, tijdens de kerstnachtdienst in de Martinuskerk in Halsteren. Morgenavond gaan we lekker gourmetten met z'n viertjes en daarna de cadeautjes onder de kerstboom uitpakken en naar een kerstfilm kijken. Misschien dat we 's middags nog even op de koffie gaan bij mijn moeder, als we daar zin in hebben. We houden het lekker rustig, want volgende week wordt weer druk genoeg.

Matjo heeft een plan van aanpak opgezet betreffende het hele sollicitatieproces. In januari gaan we in ieder geval de diploma's laten vertalen. Verder kijken we nu geregeld op de vacaturesites in Noorwegen om ons te orienteren. We hebben afgesproken dat Matjo in eerste instantie een baan gaat zoeken en ik, zodra we in Noorwegen zitten, voorlopig thuis blijf om in de eerste periode de kinderen op te vangen en te helpen met hun noors. Vooral voor Loreena zal dat best moeilijk worden, denken we. Maar misschien dat het ook allemaal heel erg mee gaat vallen. De tijd zal het leren.

vrijdag 17 december 2010

De 1e kijkers

De 1e kijkers zijn vanmiddag geweest. Vplgens de makelaar waren ze enthousiast, maar ze moeten eerst hun eigen huis verkopen. Daarna willen ze graag verder met ons huis.
Op zich dus wel positief, zo snel al kijkers en die zien het huis ook zitten. Jammer dat ze eerst hun eigen huis moeten verkopen, want dat kan best wel even duren.
Wie weet, zijn er nog wel meer mensen die belangstelling hebben. We horen maar al te vaak dat we een leuk huis hebben in een leuk straatje.

Het was best wel stressen om het huis helemaal spik en span te krijgen. Je leeft er toch met z'n vieren in, samen met 3 katten en een hond. Het is gelukt, want de makelaar maakte een compliment dat het er allemaal keurig uitzag en dat ik goed m'n best had gedaan. Bij de volgende bezichtiging ga ik een plan de campagne opstellen, waarin we allevier een steentje bij gaan dragen.

maandag 13 december 2010

Woeps!

Vanmiddag tegen 2 uur kreeg ik telefoontje van de makelaar: a.s. vrijdag om 14.00 uur komen er mensen kijken naar ons huis. Woeps! Ik kreeg gelijk de zenuwen! Dat wordt dus flink poetsen en opruimen a.s. donderdag en vrijdagmorgen.
Het is de bedoeling dat ik er niet bij ben en ook Balto moet het huis uit. Aangezien Loreena om 13.00 uur uit is, ga ik haar ,samen met Balto, ophalen en gaan we een eind wandelen in het bos bij Bergen op Zoom en wat drinken bij 't Appeltje. We krijgen een berichtje zodra de bezichtiging afgelopen is.
Ik vind het heel spannend! Misschien komen ze gewoon kijken en verder niks, maar ze kunnen ook zomaar een bod doen. Dan gaat alles wel heel snel! Nou ja, we zien het wel.

vrijdag 10 december 2010

Huis op internet

Jawel, ons huis staat nu officieel via de makelaar op internet. Kijk op www.leunis.nl onder aanbod of op funda: www.funda.nl/koop/tholen/huis-83345186-kruittorenstraat-15. En nu is het afwachten.

We komen allemaal weer een beetje tot rust, gelukkig. Ik heb eindelijk weer de tijd en de rust om de kinderen met huiswerk te helpen, want dat is er de laatste maand niet meer van gekomen. Tino laat de school en het huiswerk op dit moment een beetje gaan, omdat hij het idee heeft dat hij nu toch niet meer zijn best hoeft te doen, omdat we naar Noorwegen gaan. Helaas voor hem gaat die vlieger niet op. We proberen hem duidelijk te maken dat zijn schoolresultaten hier ook van invloed zijn in Noorwegen.

Verder geen ontwikkelingen. Ik kom nu meer toe aan het Noors leren. En we zijn ons aan het orienteren op de vakantie in maart. Waarschijnlijk gaan we naar Tuddal/Rjukan. Tuddal ligt in de gemeente Hjartdal. In januari is er de Scandinaviedag van Placement, waar o.a. ook de gemeente Hjartdal aanwezig is. Het is de bedoeling dat Matjo dan een afspraak maakt voor een rondleiding tijdens onze vakantie.

zaterdag 4 december 2010

Huis te koop!

Jawel, het is zover. Sinds afgelopen donderdagmiddag staat ons huis officieel te koop. De makelaar heeft een echt heus te koop bord op het raam geplakt. Wel even een gek gevoel, we hebben bijna 18 jaar in dit huis gewoond en zijn de eerste bewoners.

Een beroepsfotograaf heeft mooie foto's van de binnen- en buitenkant van ons huis genomen voor de verkoopbrochure. Deze is als alles goed gaat eind volgende week gereed. Dan komt ons huis ook op Funda en in de etalage van de makelaar te hangen.

De makelaar was zeer enthousiast over de parketvloer. Hij vond het een hele metarmorfose, ook omdat we het boekenrek dat de kamer en keuken in 2en deelde, weggelaten hebben. Het is allemaal een stuk ruimtelijker geworden.

En nu is het afwachten: wanneer komen er kijkers en wanneer gaat het huis daadwerkelijk verkocht worden. We kunnen het nu even wat rustiger aan doen, en dat is wel nodig ook. Zelfs Matjo voelde zich opgejaagd, en dat is toch wel heel zeldzaam. Als er iemand is die zich niet snel druk maakt en zich laat opjagen, is het mijn man wel!

We gaan ons nu storten op het goed spreken van het noors en in januari beginnen we met solliciteren. In maart staat dus een weekje vakantie gepland in Noorwegen. Het ziet er naar uit dat we naar het Hjartdal gaan. Dit is 1 van de 2 gemeentes waar we graag zouden willen gaan wonen. De andere gemeente is Stor-Elvdal, deze ligt in het oosten van Noorwegen. Hier zijn we afgelopen zomer geweest en hebben daar ook met een aantal noren gesproken. Het Hjartdal zijn we doorgereden en dit gebied sprak ons ook erg aan. We hopen in maart a.s. ook hier een aantal noorse gemeentefunctionarissen te spreken. Matjo en de kinderen gaan 22 januari a.s. naar de Scandinaviedag van Placement. Ook hier zijn allerlei noorse gemeentes aanwezig.

Zodra de foto's van ons huis er zijn, probeer ik er een paar op dit blog te plaatsen.